Serena: Nije lako biti crnkinja u svijetu tenisa
Serena Vilijams, foto: Shutterstock

Sve češće priča i bori se za prava žena i crnaca

Serena: Nije lako biti crnkinja u svijetu tenisa

Serena Vilijams, jedna od najboljih teniserki u istoriji tog sporta, rekla je da nije lako biti crnkinja u njenom sportu.

Serena sve češće i češće priča i bori se za prava žena i crnaca, a te teme ponovo se dotakla na na pres konferenciji u Filadelfiji.

Amerikanka je svoju sezonu već završila iako nije uspjela da dođe do novog Grend slema, jer je u poslednja dva finala, na Vimbldonu i US openu, oba puta poražena,prenosi B92.

"Nije bilo lako biti crnkinja u tenisu, sportu u kojem crnci uglavnom nijesu igrali. Za to ne postoji nikakvo uputstvo. Moja sestra Venus je godinu dana prije mene krenula da se bavi tenisom i otvorila mnoga vrata za mene, pomjerila dosta granica", rekla je Vilijams. 

Vilijams je nedavno postala majka i sa američkim biznismenom Aleksisom Ohanijanom dobila ćerku Olimpiju i to je glavni razlog zašto je završila sezonu prije vremena. 

Ipak, od proslavljene Amerikanke se očekuje da spremno dočeka narednu sezonu koju bi trebalo da počne turnirom u Pertu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.