"Patrijarh Irinej je dobrodošao u Crnu Goru"

Politika zvanične crnogorske vlasti, kojom se stvara atmosfera šikane prema prvom čovjeku Srpske pravoslavne crkve, patrijarhu Irineju, je antisrpska, anticrnogorska i anticivilizacijska. Sem toga, služi učvršćivanju vlasti jer se konstantno produbljuju podjele medju pravoslavnim narodom, a Crna Gora sve više falsifikuje i iskorjenjava, čupa iz svog autohtonog bića, saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Iz Prave kažu da crnogorska vlast problematizuje ulazak Patrijarha u Crnu Goru, "dok belosvjetski i lokalni kriminalci i tajkuni nesmetano prelaze granicu, nerijetko bivajući dočekani počastim".

"Režim je, očigledno, dobio zadatak da do kraja ukrajinizuje Crnu Goru, pa je tako logično da se baca kamenjem na Patrijarha i SPC. Istinska i iskonska, većinska Crna Gora, itekako želi najbolje odnose sa Srbijom i Srpskom pravoslavnom crkvom", navodi se u saopštenju partije.

To kako dodaju pokazuju sva istraživanja javnog mnjenja, među kojima i ono koje pokazuje da SPC uživa ogromno povjerenje naroda, preko 70 odsto.

"Takva istraživanja su najbolja poruka Patrijarhu.

Stoga, Prava Crna Gora, želi Patrijarhu Irineju da poruči da je dobrodošao u Crnu Goru, kod ovdašnjeg naroda, i to je ono što je najvažnije, a manje je bitno što nije dobrodošao u vrhu vlasti, vlasti koja ovu zemlju želi da otrgne od sosptvenog bića i falsifikuje je, radeći joj plastičnu operaciju, na živo, stvarajući lažni Monenegro, a ne pravu, petrovićevsku Crnu Goru", poručuju iz Prave Crne Gore.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.