Na crnogorskim fakultetima oko 50 stranih studenata

U sklopu jedne akademske godine

Na crnogorskim fakultetima oko 50 stranih studenata

Na Univerzitetu Crne Gore (UCG), u sklopu jedne akademske godine, obično boravi oko 50 inostranih studenata u okviru programa razmjene CEEPUS, Mevlana i Erasmus+, rečeno je Pobjedi iz ove visokoškolske ustanove.

Kako su precizirali, oko 50 studenata upravo je zabilježeno i da je bilo u akademskoj 2017/2018. godini. Ističu da, najviše njih dolazi iz Poljske, Portugala i Rumunije.

“Preko Erasmus+ programa u ovom semestru planirano je da dođe devet studenata”, istakli su sa UCG.

U okviru Erasmus+, odnosno programa Evropske unije za saradnju u oblasti obrazovanja, mladih i sporta, kako podsjećaju, u periodu od 2014. do 2020. godine studenti sa partnerskih univerziteta EU mogu boraviti na UCG, a mobilnost može trajati od tri do 12 mjeseci.

Dodaju da program Mevlana, podstiče razmjenu sa turskih obrazovnih institucija i svih svjetskih visokoškolskih ustanova. Zemlje članice CEEPUS programa su, sa druge strane, Albanija, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Češka, Hrvatska, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Poljska, Univerzitet u Prištini/Kosovo, Rumunija, Slovačka, Slovenija i Srbija.

“Interesovanje stranih studenata se pretežno vezuje za Ekonomski, Filološki fakultet, Likovnu akademiju na Cetinju i Fakultet političkih nauka”, naveli su sa Univerziteta Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.