Rudović: Vraćam se u parlament, bojkot postao besmislen
Neđeljko Rudović

Zbog politike žrtvovao profesiju

Rudović: Vraćam se u parlament, bojkot postao besmislen

Bivši potpredsjednik Građanskog pokreta URA i nezavisni poslanik Neđeljko Rudović poručio je da će prekinuti bojkot parlamenta i da će ubuduće učestvovati u radu Skupštine.

Rudović smatra da je nakon teškog poraza na predsjedničkim i lokalnim izborima u aprilu i maju bojkot postao besmislen.

"Imao je itekako opravdanja nakon što je DPS uzurpirao vlast proizvodeći vanredno stanje u oktobru 2016, a njegov cilj je bio da ih opozicija zajednički natjera da pristanu na iole fer uslove za izbore. U međuvremenu, opozicione partije nijesu sarađivale, čak nijesu ni definisale zajedničke uslove za slobodne izbore. Izašle su na predsjedničke i lokalne izbore kao da ništa nije bilo. Samim tim su priznati svi sljedeći rezultati izbora, a DPS je uspio proljetos da trijumfom na predsjedničkim i lokalnim izborima stabilizuje vlast. Zbog toga, kao i zbog nedopustivog odsustva koordinacije u opoziciji bojkot postaje izlišan, a postignuto je nešto još gore stvoren je utisak da je DPS nepobjediv. To, naravno, nije tačno nego je djelovanje opozicije nezrelo i neodgovorno. U takvom ambijentu, dok neki opozicioni prvaci shvate da postoje zbog promjene vlasti, a ne da bi nanijeli štetu ostalima iz opozicije, ostaje nam jedino da koristimo parlament i da se direktno suočimo sa reprezentima politike koja Crnu Goru gura na stranputicu. Zbog toga ću ubuduće učestvovati u radu Skupštine Crne Gore”, objašnjava Rudović za Pobjedu.

Dodaje da je zbog politike žrtvovao svoju profesiju.

"Nemam namjeru da žrtvujem i svoje životne principe. Iako sam nosilac mandata, vratiću ga URA-i kada ona počne da djeluje u Skupštini, pošto sam se očigledno sa ostalima iz rukovodstva razišao oko politike iste. To sam javno saopštio u julu, kada sam dao ostavku na sve funkcije u URA-i", rekao je Rudović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.