Vlada Nove Gvineje za doček  svjetskih lidera uvezla 40 maseratija
Izvor: AAP/Supplied by AirBridgeCargo/via REUTERS

Samit APEK

Vlada Nove Gvineje za doček svjetskih lidera uvezla 40 maseratija

Vlada Papue Nove Gvineje izložena je kritikama jer je uvezla iz Italije 40 luksuznih automobila marke "Maserati" povodom predstojećeg samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje.

Limuzina tipa "kvatroporte" košta više od 100.000 dolara, a 40 ovakvih automobila biće korišćeno za prevoz svhetskih lidera, prenosi N1 pisanje BBC-ija.

Mediji i aktivisti postavljaju pitanje da li je ova siromašna pacifička zemlja neopravdano potrošila milione dolara.

Vlada tvrdi da se privatni sektor "obavezao" da će platiti ovaj trošak i da će naručeni automobili "pružiti nivo prevoza za lidere koji je standardan za samite APEK-a".

Slike automobila koji stižu na aerodrom u Port Morezbiju objavljene su na društvenim mrežama i izazvale su bojazan da se novac poreskih obveznika rasipa na luksuz.

Ministar za APEK Džastin Tkačenko rekao je da je Vlada uplatila dio novca da bi "sve stiglo ovdje", ali da se automobili dobro prodaju i da to na kraju neće biti trošak za državu.

On nije precizirao koliko je Vlada potrošila na uvoz automobila, ko ih sada kupuje i po kojoj ceni.

Očekuje se da će na samit APEK-a sledećeg mjeseca, između ostalih, doći kineski predsjednik Si Đinping i američki potpredsjednik Majk Pens.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.