Podignuta optužnica protiv tužioca Gruja Radonjića zbog zelenašenja
Radonjić

Sudija tražila izuzeće

Podignuta optužnica protiv tužioca Gruja Radonjića zbog zelenašenja

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru podiglo je optužnicu protiv tužioca Višeg državnog tužilaštva Gruja Radonjića, koji se tereti za krivično djelo zelenaštvo. Osim njega, optužnim aktom obuhvaćeni su Nikola Pajović i Aleksandar i Aleksandra Đurapčević, piše Dan.

Kotorsko tužilaštvo dostavilo je optužni akt na provjeru Osnovnom sudu u Podgorici, koji ga je potvrdio.

“Obavještavam Vas da je ovo tužilaštvo dana 28.8.2018 godine podiglo optužnicu protiv P.N., Đ.A., Đ.A. i R.G. iz Podgorice zbog krivičnog djela zelenaštva i istu dostavilo Osnovnom sudu u Podgorici radi kontrole i potvrđivanja”, navela je u odgovorima Danu Tijana Čelanović, portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru i državni tužilac.

Iz Osnovnog suda u Podgorici Danu je saopšteno da je optužni akt potvrđen i da je predmet dodijeljen sudiji Željki Jovović. Ona je nakon toga tražila izuzeće iz predmeta, pa su spisi proslijeđeni na odlučivanje o zahtjevu za izuzeće.

Ranije je usvojen zahtjev za izuzeće Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, gdje su odbili da postupaju u predmetu protiv kolege Gruja Radonjića, sa kojim su radili. Upravo zbog toga predmet je proslijeđen Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru. Radonjić se sumnjiči da je počinio krivično djelo zelenašenje, a postupak protiv njega pokrenulo je Specijalno državno tužilaštvo. Međutim, kako su ocijenili da u radnjama Gruja Radonjića, koji obavlja funkciju tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, nema elemenata djela iz njihove nadležnosti, predmet je ustupljen Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

U okviru istrage u ovom predmetu, pripadnici Specijalnog policijskog tima pretresli su stan i kuću u vlasništvu Gruja Radonjića. Specijalni policijski tim je obavio pretres stana koji Radonjić koristi u Podgorici. Navodno, iz objekata koje koristi izuzeta su određena dokumenta, a zaplijenjen mu je i telefon.

Radonjić je u Osnovnom sudu u Podgorici pokrenuo parnični postupak protiv Danila Pejovića, vlasnika firme Montenegro prevoz, zbog naplaćivanja duga od 30.000 eura. On tvrdi da nije u pitanju kamataški dug, već obična pozajmica. Tvrdi da je novac koji je pozajmio Pejoviću stekao prodajom obveznica restitucije. Na posljednjem ročištu u sudu, Pejović je kazao da mu je tužilac Radonjić godinama “završavao” u sudu da presude budu u njegovu korist i da mu je on za to davao novac. Takođe, ranije su u medijima objavljeni navodi da se Radonjić sumnjiči za zelenašenje, što je on kategorično demantovao, podsjeća list.

Dok je Radonjić bio izričit da je 30.000 eura dao kao pozajmicu dugogodišnjem prijatelju, Pejović je tvrdio da je dug vratio sa kamatom.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.