Radnik Željezare pao sa kranske staze, teško povrijeđen
arhiva

Nikšić

Radnik Željezare pao sa kranske staze, teško povrijeđen

Radnik nikšićke Željezare Toščelik Z. Š. teško je povrijeđen kada je pao sa kranske staze, javio je portal Onogošt.

Pomenuti radnik, koji radi kao kranovođa, kretao se kranskom stazom i pao sa visine od oko deset metara.

Nakon ukazane pomoći u nikšićkoj Opštoj bolnici transportovan je za Podgoricu, a zatim za Risan.

Z. Š. je pao sa iste kranske staze sa koje je u maju 2014. godine pao i poginuo Milovan Nikolić, podsjeća portal.

Policija je obavila uviđaj.

Predstavnici Sindikata kompanije kazali su agenciji Mina-business da su uslovi rada u pogonu Kovačnice i cijeloj fabrici izuzetno teški, da je osvijetljenost slaba i da se radi na staroj, izraubovanoj opremi.

"Godinama uzalud ukazujemo da nemamo odgovarajućih uslova, a radi se u tri smjene. Više puta smo upozoravali da se zbog uslova u kojima radimo mogu desiti i teške povrede na poslu, čak i sa smrtnim ishodom, ali poslovodstvo ništa ne ulaže kako bi se stanje popravilo“, rekli su iz Sindikata, prenosi Rtcg.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.