Bar: Pokvareno 25 tona ribe, slijedi uništavanje

Pošiljka stigla u luku 29. avgusta

Bar: Pokvareno 25 tona ribe, slijedi uništavanje

Više od 25 tona zamrznute ribe, koja je iz Južne Amerike transportovana brodom u luku Bar, na gatove "Port of Adrije", pokvarila se i u toku je utvrđivanje načina za neškodljivo uklanjanje ove pošiljke. Uništenje će biti pod nadzorom veterinarskog inspektora nakon što se dobije izjava vlasnika, odnosno lica odgovornog za pošiljku.

Oko kontejnera u kojem je dopremljena danima se širio nesnosan smrad.

Iz kompanije čijim je brodom kontejner sa ribom dopremljen u luku Bar, odmah je zatraženo da se obavi pretovar robe u drugi kontejner pošto je primijećeno da frigo uređaj kontejnera sa ribom ne održava neophodnu temperaturu koja je rasla i prijetila teretu, pišu Vijesti.

Do prekrcaja tereta nije došlo, riba se pokvarila, a iz Ministarstva poljoprivrede kazali su Vijestima da je u ovom slučaju u potpunosti ispoštovana zakonska procedura.

Riba je dovezena u luku 29. avgusta, prema dokumentaciji koja je dostavljena graničnom veterinarskom inspektoru. Teretu slijedi uništenje, potvrđeno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, a do tada kontejner je pod posebnim nadzorom veterinarske, carinske i lučke službe. Iz Ministarstva ističu da je u ovom slučaju u potpunosti ispoštovana zakonska procedura.

"Pošiljka je graničnom veterinarskom inspektoru prijavljena za pregled 4. septembra i istog dana je izvršen pregled kontejnera sa 25.925 kilograma zamrznute ribe, prilikom kojeg je inspektor utvrdio da pošiljka ne ispunjava propisane zahtjeve za uvoz, odnosno da je prekinut hladni lanac, jer je temperatura pošiljke iz minusnog režima, koji je zahtijevan, prešla u plusni režim. Inspektor je, u skladu sa propisima zabranio uvoz pošiljke zamrznute ribe. Ovakve pošiljke koje ne ispunjavaju propisane zahtjeve, u dogovoru sa licem odgovornim za pošiljku, mogu da se vrate, odnosno pošalju van područja Crne Gore ili da se unište u skladu sa propisanim uslovima”, navodi se u odgovoru PR službe Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Vijestima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.