Nuhodžić sa njemačkim ambasadorom razgovarao o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola
ilustracija

CG ostvarila značajan napredak u ovoj oblasti

Nuhodžić sa njemačkim ambasadorom razgovarao o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola

Crna Gora i Njemačka u kontinuitetu ostvaruju kvalitetnu bilateralnu saradnju, a iskazana podrška koja je pružana našoj zemlji u NATO integracijama, a nastavljena na integracionom putu ka EU podsticaj je za nastavak i unapređenje odnosa dvije zemlje kroz nove inicjative i zajedničke projekte, poručeno je sa sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i novoimenovanog ambasadora SR Njemačke, Roberta Vebera.

Upravo je nastavak saradnje kroz iniciranje nastavka pregovora između Crne Gore i Njemačke na planu realizacije Sporazuma o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola bila glavna tema današnjeg sastanka ministra i ambasadora, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nuhodžić je, kako se navodi, sagovornika upoznao sa aktivnostima koje je Crna Gora preduzela kako bi se unaprijedila oblast bezbjednosti saobraćaja na putevima, u prvom redu kroz projekte poboljšanja saobraćajne infrastrukture, kriterijuma za tehnički pregled vozila i polaganje vozačkog ispita, osavremenjavanje procedura za izdavanje vozačke dozvole, kao i kroz intenziviranje kako preventivnih tako i represivnih mjera u cilju kontrole saobraćaja na crnogorskim putevima i prevencije teških saobraćajnih nezgoda i onih sa smrtnim ishodom. 

556dba305e9c8030fa836773ca3d15c3
Sa sastanka, foto:MUP

"Crna Gora, kako je saopšteno na sastanku, u posljednjih nekoliko godina bilježi značajan napredak u ovoj oblasti, kako na normativnom tako i na operativnom planu, a značajni rezultati postignuti su i kroz kontinuirane kampanje i edukaciju stanovništva, naročito djece, o bezbjednosti u saobraćaju i saobraćajnoj kulturi. Ovi napori prepoznati su i na međunarodnom planu te su tako sporazumi o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola već finalizovani sa nekim od zemalja Evropske unije, poput Italije i Austrije, a njihova realizacija očekuje se ubrzo", naglasili su iz MUPa.

Ambasador Veber izrazio je, kako se navodi, pozitivan stav povodom inicijative o aktiviranju pregovora o priznavanju vozačkih dozvola između dvije zemlje i iskazao spremnost i podršku nastavku dalje procedure između nadležnih organa Crne Gore i Njemačke. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.