Utakmica Crna Gora-Srbija visokog rizika, iz policije upozoravaju da neće tolerisati nerede i incidente
Sa treninga crnogorske selekcije

Srpski policajci u pratnji navijača Srbije

Utakmica Crna Gora-Srbija visokog rizika, iz policije upozoravaju da neće tolerisati nerede i incidente

Uprava policije Crne Gore je preduzela sve potrebne aktivnosti kako bi fudbalska utakmica Crna Gora-Srbija koja se odigrava sjutra protekla u najboljem redu, saopštio je Dragiša Mugoša zamjenik načelnika CB Podgorica i rukovodioca obezbjeđenja utakmice, na pres konferenciji.

Utakmica trećeg kola UEFA Lige nacija između Crne Gore i Srbije, koja je na programu sjutra veče u Podgorici, proglašena je mečom visokog rizika, saopšteno je danas iz Fudbalskog saveza Crne Gore.

Prema navodima Dragoljuba Sekulića, predsjednika Komisije za bezbjednost i sigurnost na fudbalskim takmičenjima, poslije gostovanja Engleske i Italije u Podgorici, sa bezbjedonosnog aspekta, utakmica sa Srbijom je jedna od najzahtjevnijih. Sekulić je kazao da je iz tog razloga prvi put organizovana prodaja ulaznica uz dostavljanje kopija ličnih karata.

"To je urađeno kako bi se znalo ko na kojem mjestu sjedi i na taj način ispoštovali odredbu Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim terenima", kazao je Sekulić na konferenciji za novinare.

On je istakao da će kapije stadiona pod Goricom biti otvorene u 18 sati i 15 minuta, dva i po sata prije početka utakmice.

"Biće organizovan detaljan pregled, a svaki gledalac, uz kartu, moraće da pokaže i identifikacioni dokument", kazao je Sekulić.

Apelovao i upozorio sve navijače da se uzdrže od unošenja na stadion bilo kakvih nedozvoljenih predmeta, pirotehničkih sredstava, kao i transparenata nedozvoljene i uvredljive sadržine.

"Pozivam ih da isključivo sportskim navijanjem pomognu našoj reprezentaciji ne nasjedajući na eventualne provokacije protivničkih navijača", rekao je Sekulić. On je istakao da je angažovan veliki broj zaštitara, a u funkciji obezbjeđenja utakmice biće i potreban broj pripadnika policije.

"Za navijače Srbije obezbijeđeno je 550 ulaznica za sektor jug, kao i 220 karata prve kategorije na Zapadu", kazao je Sekulić.

Zamjenik načelnika podgoričke policije kazao da je povodom utakmice formiran operativni štab, te da je od strane direktora Uprave policije Veselina Veljovića intenzivirana komunikacija sa direktorom policije Srbije Vladimirom Rebićem.

"Kroz tu saradnju i svakodnevnu komunikaciju sa službenicima policije Republike Srbije, Uprava policije Crne Gore je preduzela sve potrebne aktivnosti kako bi utakmica protekla u najboljem redu. Takođe bih naglasio da će direktori dvije policije imati sastanak, kao i da će se saradnja direktora Uprave policije Crne Gore Veselina Veljovića i direktora Direkcije policije Republike Srbije Vladimira Rebića nastaviti i na dan odigravanja utakmice, gdje će zajedno biti prisutni na Gradskom stadionu u Podgorici odakle će pratiti dešavanja tokom odigravanja utakmice", saopštio je Mugoša naglašavajući da su preduzete sve preventivne mjere i radnje kako bi se obezbijedili adekvatni uslovi za nesmetano održavanje ovog događaja.

Prema njegovim riječima, pored zaštitara FSCG i pripadnika crnogorske policije angažovan je i dovoljan broj službenika policije Republike Srbije koji će biti u pratnji navijača te reprezentacije kao i na samom stadionu sa ciljem stvaranja uslova za što kvalitetnije obezbjeđenje sportske priredbe.

Utakmica će kako je i najavljeno biti snimana a posjetioci su dužni osim karte sa sobom da ponesu identifikacioni dokument koji će pokazati na ulazu.

"Istakao bih da smo uvjerenja da će navijači doći na utakmicu sa namjerom da podrže svoju reprezentaciju, ali je važno naglasiti ovim putem da neredi i incidenti neće biti tolerisani i biće sankcionisani u skladu sa zakonom.Još jednom bih naglasio da je Uprava policije Crne Gore spremna za sve izazove koje prate ovakve događaje, sa dovoljnim kapacitetima da se suprostavi svim eventualnim izazivanjima nereda i da će u skladu sa zakonskim ovlašćenja svi eventualni akteri tih incidenata biti privedeni i procesuirani", poručio je Mugoša.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.