Njemačka nastavlja sa podrškom Crnoj Gori na polju odbrane
Bošković sa ambasadorom Veberom

Bošković sa ambasadorom Veberom

Njemačka nastavlja sa podrškom Crnoj Gori na polju odbrane

Novoimenovani ambasador SR Njemačke u Crnoj Gori, Robert Veber, boravio je danas u posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore, tokom koje se sastao sa ministrom, Predragom Boškovićem.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, sagovornici su istakli sadržajnu i kvalitetnu saradnju dvije države u domenu odbrane, pogotovo kada je riječ o zajedničkom učešću oružanih snaga u međunarodnim misijama, ali i kontinuiranoj podršci SR Njemačke značajnim projektima modernizacije crnogorskog sektora odbrane.

Bošković se zahvalio na šest lakooklopnih vozila vrijednih više od dva miliona eura, donaciji Ministarstva odbrane SR Njemačke Vojsci Crne Gore. On je naglasio da će Crna Gora kao najmlađa NATO članica nastaviti da aktivno podržava politiku „otvorenih vrata“, pogotovo kada je riječ o zemljama regiona, aspirantima za članstvo.

Veber je, apostrofirajući doprinos Crne Gore kolektivnom sistemu bezbjednosti kroz aktivno učešće pripadnika Vojske u međunarodnim misijama i operacijama, naglasio da će SR Njemačka nastaviti da pruža podršku našoj zemlji na polju odbrane.

Sagovornici su se saglasili da novi bezbjednosni izazovi zahtijevaju tijesnu saradnju zemalja saveznica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.