Zahumlje dalo nemjerljiv doprinos crnogorskoj kulturi
Foto: CKM

120 godina od osnivanja

Zahumlje dalo nemjerljiv doprinos crnogorskoj kulturi

Danas se navršava 120 godina od osnivanja JU „Zahumlje“, tim povodom svim zaposlenima, članovima i građanima Nikšića Crnogorska kulturna mreža upućuje najiskrenije čestitke. 12. decenija rada i doprinosa razvoju i očuvanju crnogorske kulturne baštine je jubilej za ponos Crnoj Gori, a posebno Nikšiću, saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže.

"Svi mi koji živimo u Nikšiću smo upravo zahvaljujući Zahumlju imali prve susrete sa kulturnim programima, a mnogi od nas su kao članovi ove ustanove naučili prve korake u folkloru", naveli su.

Kako su istakli, za Zahumlje se danas slobodno može kazati da je brend crnogorske kulture, koji je svojim posvećenim radom doprinijelo očuvanju crnogorskog kulturnog nasleđa, koje je na dostojanstven način predstavljalo širom svijeta.

"Rijetko koja institucija je na način kako je to radilo „Zahumlje“ učestvovala u društvenom životu svoje sredine. Svih ovih godina Zahumlje nije samo obogaćivalo kulturni život Nikšića, već je svojim programima afirmisalo naš kulurno-umjetnički izraz širom bivše Jugoslavije , ali i u kulturnim metropolama Evrope i svijeta, pronoseći plemenite poruke i čuvajući crnogorsko nasljeđe od zaborava", istakli su.

Danas nažalost, kako su naveli, nakon 120. godina rada ova kulturna institucija nema uslove za funkcionisanje kakvi dolikuju ustanovi kao što je  je Zahumlje.

"Crnogorska kulturna mreža je našim sugrađanima Milu Đukanoviću i Milutinu Simoviću uputila inicijativu da sa pozicija na kojima se nalaze daju doprinos da se rekonstrujiše zgrada Zahumlja i na taj način se stvore kvalitetniji uslovi za rad i stvaralaštvo", saopštili su.

Izrazili su poštovanje prema entuzijazmu i naporima koje ulažu Vojo Krivokapić i ostali  zaposleni  u ovoj ustanovi, i svi koji su prožli kroz nju, da bi Zahumlje bilo što danas jeste “ Brend crnogorske kulture”.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.