Fudbalska „groznica“ trese Podgoricu
Foto: AA

Crna Gora sjutra protiv Srbije po prvi put nakon obnove nezavisnosti

Fudbalska „groznica“ trese Podgoricu

Podgorica će sjutra veče biti centar fudbalskih dešavanja u Evropi, na Gradskom stadionu sastaće se fudbalske reprezentacije Crne Gore i Srbije, što će biti njihov prvi duel nakon što je Crna Gora obnovila nezavisnost 2006. godine. Biće to duel dvije ekipe koje se odlično poznaju, ali i duel nekolicine fudbalera Crne Gore, koji će zaigrati protiv države u kojoj su rođeni.

Žrijeb za Ligu nacija, novo takmičenje UEFA, spojio je u istu grupu Crnu Goru i Srbiju. Iako su se ove dvije selekcije međusobno sastajale u košarci, vaterpolu i ženskom rukometu, sjutrašnji duel na Gradskom stadionu biće premijerni za fudbalere obije selekcije kada su u pitanju međusobni dueli, piše Anadolija.

- Rođeni u Srbiji, igraju za Crnu Goru -

Nakon raspada Jugoslavije, za vrijeme državne zajednice Srbija i Crna Gora, za fudbalsku selekciju su nastupali uglavnom igrači iz Srbije, ali je bilo i Crnogoraca u nacionalnom timu. Nakon referenduma 2006. godine i formiranja prve fudbalske selekcije Crne Gore, za popularne „sokolove“ uvijek je igrao po neki igrač porijeklom iz Srbije. 

Slična situacija je i danas, počevši od selektora Ljubiše Tumbakovića, koji je rođeni Beograđanin. Članovi nacionalnog tima Crne Gore su i fudbaleri rođeni u Srbiji, a koji trenutno igraju važne uloge u ekipi Ljubiše Tumbakovića, to su Marko Ivanić, Filip Stojković, Adam Marušić i Marko Simić. 

2018101023278865837959400Web

Foto:AA

- Karata nije bilo u prodaji -

Interesovanje za sjutrašnju utakmicu je ogromno, ali zbog malog kapaciteta stadiona u Podgorici, ulaznica u slobodnoj prodaji nije bilo. 

Portparol Fudbalskog saveza Crne Gore Branko Latinović kazao je da su sve ulaznice za ovu utakmicu prodate putem trebovanja. 

"Zahtjevi, koji su stigli u Fudbalski savez proteklih mjesec, bili su toliki da bi mogli napuniti i mnogo veći stadion. Kompletan kontingent ulaznica, 10.700 zbog nešto manjeg kapaciteta iz bezbjedonosnih razloga, prodat je fizičkim i pravnim licima koja su i ranije trebovali ulaznice", kazao je Latinović. 

2018101023278865837959403Web

Foto:AA

On je naglasio da je za gostujuće navijače ostavljeno 750 ulaznica. 

"Fudbalskom savezu Srbije poslato je 550 ulaznica sa južne tribine na prodaju, koji će kao i svi navijači Crne Gore pri kupovini morati da prilože identifikacioni dokument. Njega moraju imati kod sebe i pri ulasku na stadion. Na zapadnoj tribini biće oko 200 gostiju FSS. To je ukupno 750 koliko im pripada prema pravilinku UEFA", zaključio je Latinović. 

 - Dolazi Murinjo -

Da utakmica u Podgorici privlači pažnju i izvan regionalnih granica, potvrđuje i najavljeni dolazak JŽozea Murinja, trenera Mančester Junajteda Najavljeno je da će on u društvu reprezentativca Srbije Nemanje Matića meč pratiti iz VIP lože stadiona u Podgorici. 

Crna Gora će u sjutrašnjem meču nastupiti u skoro najačem sastavu. Zbog povrede izostaće Stefan Savić, dok je dobra vijest povratak Stevana Jovetića. S druge strane, zbog povreda za Srbiju neće igrati Nemanja Matić, Aleksandar Kolarov i Nenad Krstičić. 

Meč u Podgorici na programu je sjutra u 20.45 časova, a pravdu će dijeliti italijanski arbitar Đanluka Roki. Nakon dva kola u grupi „C“ Lige nacija, Crna Gora i Srbija imaju po četiri boda, Rumunija je osvojila dva, dok je je Litvanija bez bodova. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.