Mančester na prvom mjestu na osnovu zarade od sponzorskih ugovora
Foto: Getty Images

Ima čak 68 komercijalnih ugovora

Mančester na prvom mjestu na osnovu zarade od sponzorskih ugovora

Engleski velikan Mančester junajted sa 269 miliona eura nalazi se na prvom mjestu fudbalskih klubova na osnovu zarade od sponzorskih ugovora na godišnjem nivou.

Klub sa "Old Traforda" ima čak 68 komercijalnih ugovora, a odmah iza je Barselona koja godišnje zaradi 261 miliona i oni su jedini sa preko 200 miliona, pokazala je analiza kompanije "CSM Sport & Entertainment", prenosi Tanjug.

Dalje slijede minhenski Bajern, Real Madrid, potom četiri engleska kluba – Čelsi, Mančester siti, Arsenal i Liverpul, a top 10 zaokružuju Pari Sen Žermen i Juventus. 

Gledajući lige, nije iznenađenje da je na čelu liste engleska Premijer liga čiji klubovi samo na osnovu sponzora prihoduju 1,2 milijarde eura, druga je njemačka Bundesliga sa dosta manje – 734,7 miliona, a iza su španska Primera (678,5 miliona) i italijanska Serija A (439,3 miliona).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.