Proces proširenja i unutrašnje konsolidacije EU dva komplementarna procesa
Sa sastanka

Brajović primio Grupu prijateljstva Parlamenta Litvanije sa Crnom Gorom

Proces proširenja i unutrašnje konsolidacije EU dva komplementarna procesa

"Crna Gora izuzetno cijeni veliki doprinos koji je Litvanija dala našem putu ka članstvu u NATO, koji doživljavamo kao najveći vanjskopolitički uspjeh od obnove državnosti", rekao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović na sastanku sa Grupom prijateljstva Parlamenta Litvanije sa Crnom Gorom, na čelu sa predsjednikom Grupe Gintarasom Vaičekauskasom.

Razmjenjujući iskustva o procesu pridruživanja Evropskoj uniji, litvanski poslanici su istakli da je izuzetno značajno što politika vladajuće koalicije ima većinsku podršku građana Crne Gore.

Sagovornici su se saglasili da su proces proširenja i unutrašnje konsolidacije Evropske unije dva komplementarna procesa, čiji rezultat može biti samo jača Evropa.

Istaknuto je da Crna Gora i Litvanija njeguju dobre političke odnose i da parlamentarna diplomatija, s akcentom na saradnji parlamentarnih grupa prijateljstava, predstavlja odličan mehanizam za unapređenje ukupnih međudržavnih odnosa, saopšteno je iz kabineta Brajovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.