Putin i Medvedev u voćnjaku: Ako se nešto desi branićemo se jabukom od skoro pola kg
Foto: Ria Novosti

Putin i Medvedev u voćnjaku: Ako se nešto desi branićemo se jabukom od skoro pola kg

Predsjednik Rusije Vladimir Putin i premijer Dmitrij Medvedev su prije održavanja sastanka o razvoju poljoprivrede, posjetili voćnjak sa jabukama poljoprivrednog preduzeća „Rassvet“ u Georgijevskom regionu Rusije.

Kompanija je 2016. godine zasadila veliki voćnjak na površini većoj od 62 hektara. Voće će davati pun plod tek četvrte godine nakon zasada, ali već sada, prve godine, daje do nekoliko kilograma jabuka sa jednog stabla. Ubuduće će se ovaj obim povećati na 15 kilograma i na taj način će se dobijati do 60 tona plodova.

„Kako su stabla mala, a jabuke ogromne“, rekao je ruski predsjednik, koji je sa premijerom došao u voćnjak u minibusu.

1117444583

Stabla jabuka zasađena u lejama na odstojanju od 50-60 centimetara stvarno su niska — ne više od tri metra, ali drveće je prekriveno voćem.

Radnici su objasnili presjedniku da je velik prinos dostignut na račun genetike: jabuka je u Evropu donijeta prije sto godina, a u ovim voćnjacima proizvodi se poboljšana sorta pod nazivom „Fudžina“. Neki plodovi dostižu težinu gotovo pola kilograma, dugo se čuvaju i vrlo su sočne, ispričali su predsjedniku i premijeru. 

„Ako se nešto desi, odbranićemo se takvom jabukom“, našalio se Medvedev.  

Zaposleni kompanije takođe su čestitali predsedniku Putinu rođendan (7. oktobra) i poklonili mu sadnice jabuka.

„Želimo da vam čestitamo rođendan... U ime cijelog našeg kolektiva poklanjamo vam naše jabuke i sadnice“, rekao je direktor preduzeća Marat Galejev, na šta se Putin zahvalio,prenosi Sputnjik.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.