Ambasadorka SAD u UN podnijela ostavku, Tramp prihvatio
Niki Hejli

Ambasadorka SAD u UN podnijela ostavku, Tramp prihvatio

Američka ambasadorka u UN Niki Hejli podnijela je ostavku na tu funkciju.

Predsjednik SAD Donald Tramp prihvatio je ostavku Niki Hejli, prenosi RT.

Tramp i Hejli su pred novinarima u Bijeloj kući potvrdili da je američki predsjednik prihvatio njenu ostavku. Tramp je rekao da "Niki odlazi na kraju godine".

On je rekao da je obavila "izvanredan posao" i da može da se vrati u administraciju u drugoj ulozi, da "može da bira" šta želi.

Četrdesetšestogodišnja Hejli je rekla da u ovom trenutku nema planove za dalje.

Ona je demantovala izvještaje da planira da se kandiduje za predsjednika na izborima 2020.

Tramp je rekao da je ona "vrlo posebna" osoba koja "razumije stvari" i dodao da mu je ona prije šest mjeseci rekla da bi možda željela da se odmori neko vrijeme.

Američki predsjednik je rekao da su oni zajedno "riješili mnogo problema". Hejli je imenovana na dužnost u UN u novembru 2016. godine.

Prije nego što je došla na mjesto ambasadorke u UN ona je bila guvernerka Južne Karoline, prva žena koja je bila izabrana na to mjesto.

Hejlijeva je navodno o ostavci razgovarala s Trampom prošle nedjelje u Bijeloj kući. 

Niki Hejli je na ovoj funkciji bila od Trampove inauguracije u januaru 2017. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.