Dočekan milioniti putnik na aerodromu u Podgorici
Foto: PG Biro

Poklon- vaučer za vikend u hotelu Hilton

Dočekan milioniti putnik na aerodromu u Podgorici

Avionom Adria Airways-a koji je stigao iz Ljubljane u 13:30, na Aerodrom Podgorica sletjela je milionita putnica Svetlana Sekulić.

Nju su dočekali izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković. Sekulić je uručen i poklon- vaučer za vikend u hotelu Hilton.

„Iznenađena sam i presrećna. Rođena sam Podgoričanka ali živim u Ljubljani jako dugo. Nisam nikada ovako nešto doživjela a osjećaj je nevjerovatan, jer je ovo moj grad“, kazala je nakon slijetanja aviona Svetlana Sekulić.

00181030x744

"Brojke vezane za prošlu godinu kada smo imali preko 40% više kako dolazaka, kao i noćenja, i pokazatelji koji se odnose na ovu godinu, a koji govore o tome da u odnosu na rekordnu 2017. godinu, ove godine imamo 30 odsto više dolazaka u Podgoricu, dokazuju da naš grad i država postaju sve ineteresantniji turistima. To je nešto što nas izuzetno raduje, istovremeno to nas i obavezuje, i želim da vas obavijestim da će Glavni grad vrlo brzo inicirati rekonstrukciju dijela puta koji vodi prema aerodromu i da ćemo nastojati za početak da hortikulturno uredimo ovaj cijeli bulevar koji se proteže od Zabjela do kružnog toka za skretanje ka aerodromu, a da ćemo naredne godine, nadam se, u potpunosti rekonstruisati taj putni pravac kako bi vrata Podgorice izgledala onako kako treba da izgledaju. Pristupićemo parcijalnoj rekonstrukciji, najprije mosta, a onda ćemo gledati u narednom periodu da od zgrade Aerodroma do kružnog toka napravimo i pješačku stazu, a po mogućnosti i biciklističku”, zaključio je Vuković.

milion11030x773

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić naglasio je da je ovaj događaj kulminacija sjajne godine za Aerodrom Podgorica.

„Koliki je obim saobraćaja bio na Aerodromu Podgorica govori činjenica da smo milionitog putnika ove godine dočekali čak 2 mjeseca ranije u odnosu na 2017. godinu koja je bila rekordna. Imamo veliki rast saobraćaja tokom cijele godine na Aerodromu Podgorica i u ovom trenutku je opsluženo čak 140 hiljada više putnika nego prošle godine. To je itekako značajno i za našu kompaniju ali i za naš glavni grad i privredu cijele Crne Gore. U naredna 2 i po mjeseca očekujemo nastavak dobrih rezultata a 2018. će ostatati upisana kao najuspješnija godina za našu kompaniju na čemu želim da čestitam svakom našem zaposlenom“, istakao je Orlandić.

Tokom 2018. godine Crna Gora je preko Aerodroma Podgorica bila povezana sa preko 40 evropskih destinacija, otvoreno je nekoliko novih linija a prema najavama do kraja godine biće opsluženo oko 1 200 000 putnika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.