Oko 900 karatista pokazalo svoje umijeće u Podgorici, Iskra osvojila 19 medalja
Foto: Karate klub Iskra

Takmičari iz 8 zemalja

Oko 900 karatista pokazalo svoje umijeće u Podgorici, Iskra osvojila 19 medalja

Minulog vikenda je u Podgorici u čast velikog jubileja karate kluba “Omladinac” koji slavi 45 godina postojanja, organizovano veliko međunarodno takmičenje pod nazivom “Kup Šampiona”. Na tatamiju su svoje znanje i umijeće demonstrirali takmičari iz 8 zemalja iz kojih je došlo 65 klubova sa preko 900 takmičara.

Danilovgradsku “Iskru” je predstavljalo 28 takmičara, koji su osvajanjem 19 medalja u ovako jakoj konkurenciji dokazali da crnogorski karate od njih u budućnosti treba da očekuje velike stvari. U generalnom plasmanu Iskra je zauzela visoko 4. mjesto.

“Ne krijemo zadovoljstvo nastupom naših takmičara na jednom od najačih turnira koji je održan u Crnoj Gori u poslednjih nekoliko godina. Nedostatak koncentracije u pojedinim trenucima mečeva, koštao nas je boljeg plasmana. Svakako, obzirom da se radi o samom početku sezone, sve su to stvari na kojima ćemo raditi, koje ćemo usavršavati kako bi u budućnosti održali trend dobrih rezultata Iskre”, poručio je trener za borbe u Karate klubu Iskra, Nenad Vojinović.

ekipaborbevucinicmiljanicarifaj

Foto: Karate klub Iskra

Kako se navodi, ostvareni rezultat dobija na značaju ako se ima u vidu da su na turniru nastupili karate savez Slovenije, združeni klubovi iz Bosne I Hercegovine, Kosova, Hrvatske..

“Svi takmičari koji su nastupili u konkurenciji kata, ako nijesu osvojili medalju, onda su bili u borbi za medalje. Podižemo polako nivo forme i spremamo se za nas najvažnija takmičenja prvenstvo države I Balkansko prvenstvo na kojemu očekujemo da dostojno reprezentujemo Crnu Goru", izjavio je trener za kate Jugoslav Bukilić.

Pred takmičarima “Iskre” je izuzetno gust takmičarski kalendar, već ovaj vikend nastupaju u Kolašinu, sledeći u Igalu, da bi tokom novembra mjeseca nastupili na 2 jaka turnira u zemljama okruženja. Na zahtjev roditelja, od 1.oktobra sa radom su počele karate škole u OŠ “Branko Božović” I OŠ “Milora Musa Burzan” tako da za budućnost karate sporta, kako su zaključili, ne treba brinuti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.