Pripreme za meč protiv Srbije: Atmosfera dobra, čeka se dolazak Jovetića
Foto: AA

Pripreme za meč protiv Srbije: Atmosfera dobra, čeka se dolazak Jovetića

Fudbalska reprezentacija Crne Gore nastavila je danas sa priprema za nastavak Lige nacija i duele sa Srbijom i Litvanijom. Ekipa je skoro kompletirana, jer su danas trenirala 24 igrača.

Na današnjem treningu, selektoru Ljubiši Tumbakoviću na raspolaganju su bili i fudbaleri koji su tokom vikenda imali klupske obaveze. Čeka se samo još dolazak kapitena Stevana Jovetića, koji je sinoć odigrao posljednjih 15 minuta za Monako. Stefan Savić zbog povrede nije u kombinaciji za ova dva meča, dok je Nikola Vukčević, uprkos povredi, zajedno sa ekipom i očekuje se da bude spreman za meč sa Srbijom. 

Utakmica sa Srbijom zakazana je za 11. oktobar, dok će tri dana kasnije Crna Gora gostovati Litvaniji. 

2018100823276321037921585Web

Foto:AA

Pomoćnik selektora Ljubiše Tumbakovića, Aleksandar Janković, kazao je danas u razgovoru sa novinarima da je atmosfera u ekipi Crne Gore dobra i da očekuje ozbiljan meč protiv selekcije Srbije. 

"Toliko imamo dobru atmosferu, da za svako okupljanje imamo jedan ustaljeni režim priprema. Želimo da afirmišemo naš način igre, da se potvrđujemo iz utakmice u utakmicu i da radimo što je moguće više u pravcu onoga što nam je cilj – da možda prvi put odvedemo našu reprezentaciju na Evropsko prvenstvo", kazao je Janković. 

Srbija će u Podgorici nastupiti bez dva važna igrača. Zbog povreda neće igrati Nemanja Matić i Aleksandar Kolarov. 

"Reprezentacija Srbije je ekipa koju krase sjajni pojedinci. Među ključnima su svakako Kolarov i Matić. S druge strane, tu ima dosta igrača individualnih karakteristika poput Mitrovića, Ljajića, Kostića, Živkovića. Imaju dobru reprezentaciju. Očekujem ozbiljnu utakmicu, fini rivalitet između dviju zemalja koje se po prvi put susreću i mislim da u tom stručnom smislu ima dosta detalja o kojima će se voditi računa", poručio je Janković. 

Nakon dva kola u grupi "C" Lige nacija, Crna Gora i Srbija imaju po četiri boda, Rumunija je osvojila dva, dok je je Litvanija bez bodova. 

Meč Crna Gora-Srbija na programu je u četvrtak u 20.45 sati na Gradskom stadionu u Podgorici. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.