Stiže novi talas toplote u Evropu (FOTO)
ilustracija

Temperatura će se kretati iznad 30 stepeni

Stiže novi talas toplote u Evropu (FOTO)

Naredne sedmice se očekuje novi tropski udar koji će rezultirati temperaturama znatno višim od prosjeka za ovo doba godine.

U srednjoj Evropi će se sredinom sedmice najviša temperatura kretati oko 25 stepeni dok će u Francuskoj dostići i 30, a u Španiji preći i više od 30 stepeni.

Toplo vrijeme očekuje se i u najsjevernijim krajevima Evrope pa će se topli front širiti preko Skandinavije i Atlantskog okeana sve do Grenlanda, piše Severe Weather Europe.

4345848020581829744938457573342118236651520n1

Foto:WXCHARTS:EU

Toplo će biti na cijelom evropskom kontinentu, a u drugom dijelu sedmice očekuje se da će temperatura biti od 7 do 10 stepeni, više od prosjeka za ovaj dio godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.