Đukanović se sastao sa Papom Franjom: Potvrda odličnih odnosa Svete Stolice i Crne Gore
Foto:Pres služba Predsjednika

Posjeta Vatikanu

Đukanović se sastao sa Papom Franjom: Potvrda odličnih odnosa Svete Stolice i Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović stigao je u Vatikan gdje se sastao sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom.

Posjeta crnogorskog Predsjednika Vatikanu je potvrda odličnih odnosa Svete Stolice i Crne Gore, koji imaju duboke istorijske korijene i tradiciju međusobnog poštovanja, utemeljene  Konkordatom o saradnji iz 1886.godine, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

A010

Foto:Pres služba Predsjednika

"Crna Gora je nakon obnove drzavnosti, prepoznatljiva kao zemlja koja posebnu paznju pridaje očuvanju i razvoju međunacionalnih odnosa i vjerskoj toleranciji, saradnji i solidarnosti, obnovila odnose sa Svetom Stolicom i kroz Temeljni ugovor, koji reguliše najvažnije segmente bilateralnih odnosa i status katoličke zajednice u našoj zemlji", navodi se u saopštenju.

A002

Foto:Pres služba Predsjednika

Susretu na najvišem nivou prethodila je i nedavna veoma uspješna posjeta državnog sekretara Svete Stolice kardinala Pjetra Parolina Crnoj Gori, podsjeća se.

Đukanović se u Apostolskoj palati susreo prvo sa Papom, a zatim i sa državnim sekretarom Parolinom.

A020

Foto:Pres služba Predsjednika

Đukanović je poglavaru Rimokatoličke crkve poklonio između ostalog i crnogorsku kapu.

4336070221681986765317524944210083065102336n

Foto:Pres služba Predsjednika

Nakon posjete Vatikanu predsjednik Crne Gore će posjetiti i sjedište Suverenog Viteškog Malteškog Reda, sa kojim je Crna Gora uspostavila diplomatske odnose 2006. godine, gdje će domaćin biti fra Đakomo Dela Tore del Tempio di Sangvineto, Veliki Majstor Malteškog Reda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.