Nestali predsjednik Interpola pod nadzorom i istragom u Kini
Meng Hongvej

Nestali predsjednik Interpola pod nadzorom i istragom u Kini

Vladajuća Komunistička partija Kine (KPK) saopštila je danas da je nestali predsjednik Interpola i visoki kineski zvaničnik Meng Hongvej osumnjičen zbog kršenja zakona i da je pod istragom u Kini.

Državna komisija za nadzor je na svom sajtu objavila da je Hongvej, zamjenik ministra za javnu bezbjednost Kine, "osumnjičen za kršenje zakona" i da je "pod nadzorom i istragom" tog disciplinskog tijela KPK koje istražuje korupciju i političku nelojalnost, prenosi Asošiejted pres.

Ranije danas, Mengova žena Grejs Meng rekla je novinarima u Lionu da s njim nije razgovarala od 25. septembra i da joj je on tog dana poslao sliku noža što je ona protumačila kao "znak da je u opasnosti".

Interpol, međunarodna policijska organizacija sa sjedištem u Lionu, juče je saopštio da je uputio zvaničan zahtjev kineskim vlastima za informaciju o Mengu.

Prvi Kinez na čelu Interpola nestao je krajem septembra tokom puta iz Francuske u Kinu. Francuske vlasti navode da se Meng (64) ukrcao na avion i stigao u Kinu, ali da nije poznato šta se s njim potom dešavalo

Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.