Crna Gora u četvrtak dočekuje Srbiju, Petković: Neka navijači budu 12. igrač, očekujem pravu podršku sa tribina
Foto:Anadolija

Fudbaleri počeli pripreme za nastavak Lige nacija

Crna Gora u četvrtak dočekuje Srbiju, Petković: Neka navijači budu 12. igrač, očekujem pravu podršku sa tribina

Fudbalska reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Podgorici, gdje je počela pripreme za nastavak Lige nacija i duele sa Srbijom i Litvanijom.

Na prvom treningu, selektoru Ljubiši Tumbakoviću na raspolaganju je bilo 17 reprezentativaca, dok se dolazak ostalih igrača očekuje sjutra. 

Utakmica sa Srbijom zakazana je za 11. oktobar, dok će tri dana kasnije Crna Gora gostovati Litvaniji. 

Tumbaković je za mečeve sa Srbijom i Litvanijom pozvao 27 igrača, ali je već sada izvjesno da ekipa neće biti kompletna. Zbog povreda, meč će propustiti Stefan Savić, dok je pod velikim znakom pitanja nastup prvotimca Levantea Nikole Vukčevića. Povrede od ranije vuku Stevan Jovetić, koji nije igrao više od mjesec dana, kao i Marko Vešović, ali se očekuje da budu spremni. 

Prvi golman “sokolova” Danijel Petković kazao je danas u razgovoru sa novinarima da je duel sa ekipom Mladena Krstajića najveći u njegovoj dosadašnjoj reprezentativnoj karijeri. 

“Za nas mlađe je možda Danska bila velika utakmica, ali je sada meč sa Srbijom sigurno najveća utakmica. Poslije ovih utakmica će se tabele iskristalisati i biće prekretnica za dalji toko Lige nacija. Isključivo ovu utakmicu gledam kao jednu takmičarsku koja znači puno cijelom timu”, rekao je Petković. 

2018100723274608237890943Web

Petković: Meč sa Srbijom sigurno najveća utakmica, foto:AA

Golman Lorijena ima visoko mišljenje prema sljedećem rivalu. 

“Srbija je igrala na Svjetskom prvenstvu i zbog toga imaju samopouzdanja. Kad bi gledali njihove i naše klubove, sigurno su jači i moćniji. Ali, na terenu je 11 na 11 i sve će se vidjeti u četvrtak“, rekao je Petković.

Pozvao je navijače da reprezentaciji pruže podršku. 

"Neka navijači budu 12. igrač, kao što su dosad bili. Vidim da je za njih ovo veliki spektakl. Očekujem da navijanje bude možda i najbolje dosad i da dobijemo pravu podršku sa tribina”, poručio je Petković. 

2018100723274608237890953Web

Nakon dva kola u grupi "C“ Lige nacija, Crna Gora i Srbija imaju po četiri boda, Rumunija je osvojila dva, dok je je Litvanija bez bodova. 

Meč Crna Gora-Srbija na programu je u četvrtak u 20.45 sati na Gradskom stadionu u Podgorici. 

Izvor:Anadolija

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.