POTOP U SPLITU: Jaka kiša formirala jezera koje usisava automobile, struje nema
Split

Hrvatska

POTOP U SPLITU: Jaka kiša formirala jezera koje usisava automobile, struje nema

Splićani se trenutno bore sa poplavama, jer se obilna kiša, koja od sinoć pada, zadržala na gradskim ulicama i napravila haos.

Najgore je bilo u Dioklecijanovim podrumima, koji i inače poplave tokom svake jače kiše, ali vode ipak nije bilo dovoljno da bi je vatrogasci svojim pumpama izvukli.

Na Ulici Domovinskog rata, prema izlazu iz grada, stvorio se veliki bazen vode koji otežava prolazak, a stanovnici Sućidra su ostali bez električne energije. Vatrogasci su već sanirali požar na instalacijama u ulici Put Plokita, a stalno izlaze i na intervencije ispumpavanja vode.

- Dobili smo na desetine poziva građana, ali uglavnom se radilo o bujicama na cestama i začepljenim šahtama. Naravno da smo intervenisali, ali treba napomenuti da to nije naš posao. Zna se ko to treba raditi - rekli su splitski vatrogasci.

Stanje je loše i kod kružnog toka u Solinu gdJe se napravila velika lokva, a na putu iznad Poljuda stvorilo se pravo malo "jezero" u koje je upalo nekoliko vozila. Zbog nestanka struje, u gradu ne rade ni neki semafori, piše portal Dalmacija danas.

Iz policije, koja zasad nema prijave o nemogućnosti prolaska putem, apelovali su na oprez u saobraćaju.

Prema podacima s Crometeo mjerne stanice u Splitu, u poslednja 24 časa palo je 57 litara kiše po kvadratnom metru, od čega 48 od ponoći.

Dalmacija danas

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.