Rastoder: Aktuelna vlast  zatvorila i posljednju liniju kojom se moglo doći do Petnjice
Ersin Rastoder

Veliki problem

Rastoder: Aktuelna vlast zatvorila i posljednju liniju kojom se moglo doći do Petnjice

Nepostojanje javnog prevoza na teritoriji opštine Petnjica je veliki problem koji građanima umnogome otežava svakodnevni život, saopštio je Ersin Rastoder, sekretar OO Demokrata Petnjica.

Rastoder navodi da će skoro godina dana od predizbornih obećanja aktuelne vlasti da će taj problem biti riješen. Dodaje da jedino što je uradila aktuelna vlast jeste da je zatvorila i posljednju liniju kojom se moglo doći do Petnjice, a to je linija Berane – Savin Bor, tako da se do Petnjice može doći samo sopstvenim prevoznim sredstvom ili pješke.

"Da problem bude još veći u Petnjici ne postoji prevoz za srednjoškolce, te su đaci prepušteni sami sebi, tj. prinuđeni da se samoorganizuju. Konkretan primjer imamo u MZ Savin Bor i Bor, gdje 15-tak učenika putuje privatnim kombijem. Svakodnevno možete vidjeti đake kako pješače i više od deset kilometara do škole. Osim toga, učenici koji pohađaju srednje škole u Beranama, zato što ne postoji organizovani javni prevoz, da bi nastavili započeto školovanje primorani su da stanuju u Beranama, što dodatno opterećuje ionako loš porodični budžet naših građana", kazao je on.

Prema njegovim riječima, nije samo pogođena malobrojna mladost, koja se grčevito bori da ostane na svom kućnom pragu.

"Naime, veliki broj građana u našoj opštini su u poodmaklim godinama života i zbog nedostatka prevoza ne mogu doći do ljekara i dobiti adekvatnu zdravstvenu zaštitu, kao i obaviti druge lične potrebe", ističe Rastoder.

Iz te partije pitaju nadležne i odgovorne do kada će ovako stanje trajati

"Kada će ovaj problem biti riješen? Šta je sa predizbornim obećanjem aktuelne vlasti da ćemo dobiti javni prevoz za učenike i građane? Dokle će lokalna vlast tolerisati bahato ponašanje onih koji drže monopol nad javnim prevozom i na taj način ugrožavaju opšti interes? Kako motivisati mlade da ostaju na ognjištu i da se školuju, kada osnovni uslovi nije obezbijeđen, a to je prevoz. Na kraju, da li će lokalna vlast krenuti sa mrtve tačke u rješavanju elementarnih problema naših građana, ili ćemo i dalje ostati u svojevrsnom getu?", pitaju iz te partije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.