Osumnjičeni Podgoričanin za dvostruko ubistvo lociran u Srbiji
ilustracija

Istražitelji uspjeli da mu uđu u trag

Osumnjičeni Podgoričanin za dvostruko ubistvo lociran u Srbiji

Podgoričanin Marko Jovanović, koji se sumnjiči da je direktni počinilac ubistva Miloša Šakovića i slučajne žrtve Radivoja Jovanovića, lociran je u Srbiji.

Pola godine nakon dvostruke likvidacije u centru Podgorice crnogorski istražitelji uspjeli su da uđu u trag osumnjičenom ubici, o čemu su obavijestili kolege iz Srbije.

Prema saznanjima Dana, na osnovu operativnih podataka, primjene mjera tajnog nadzora, ali i iskaza određenih lica stvorene su čvrste sumnje da je Jovanović neko vrijeme nakon ubistva bio u Crnoj Gori, te da je kasnije pobjegao u Srbiju.

Lokaciju na kojoj se, navodno, nalazi proslijedili su bezbjednosnim službama Srbije kako bi provjerili operativne podatke i, ukoliko akcija bude uspješna, lišili slobode osumnjičenog Jovanovića.

Njegovi saučesnici su otkriveni i većina njih se nalazi u Istražnom zatvoru u Spužu. Specijalno državno tužilaštvo nedavno je podiglo optužnicu protiv kriminalne grupe osumnjičene za dvostruko ubistvo. Optužnim aktom obuhvaćeni su braća Janko i Predrag Vukadinović, Dragoljub Ćetković, Kristina Brnović, Lidija Bulatović, Tomo Orović, Đurađ Lončar, Miloš Božović, Smail Lekić, Arnel Mandić, Radoš Popović, Lazar Raičević, Balša Todorović, Zeljko Đukić, Drago Vukčević, maloljetni A.D. i Filip Sekulić.

Na teret su im stavljena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, izazivanje opšte opasnosti i razbojništvo. Šaković je ubijen 31. marta u centru Podgorice, a kao slučajna žrtva stradao je i Jovanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.