Zemljotres na Haitiju, najmanje 11 osoba poginulo
ilustracija

5,9 stepeni po Rihteru

Zemljotres na Haitiju, najmanje 11 osoba poginulo

Najmanje 11 osoba je poginulo, a više od 100 je povrijeđeno u zemljotresu koji je pogodio sjevernu obalu Haitija u subotu uveče, saopštili su danas zvaničnici.

Epicentar zemljotresa jačine 5,9 stepeni po Rihteru bio je oko 20 kilometara sjeverozapadno od obalskog grada Por de Pe, na dubini od oko 11 kilometara, saopštio je američki Geološki zavod, prenosi Rojters.

Šef policije sjeverozapadnog regiona Džekson Hileir rekao je da je u tom gradu stradalo sedam osoba, dok je više od 100 povrijeđeno, dok su još četiri osobe stradale u gradu Gros Morn.

Među žrtvama je i dječak koji se zaglavio između dvije zgrade.

Kako se navodi, potres je jedan od najjačih koji je pogodio Haiti od 2010. kada je poginulo desetine hiljada građana.

Predsjednik Haitija apelovao je na Tviteru na građane da ostanu mirni, a agencija navodi da nije izazvao veliku štetu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.