Mladen Šarčević

Šarčević poručio

"Bez konkretnih znanja diploma ništa ne vrijedi"

Cilj je da obrazovanje bude od koristi građanima, jer bez znanja diploma ništa ne vrijedi, poručio je ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

Govoreći o reformi obrazovnog sistema, ministar Šarčević je u Petrovcu na Mlavi istakao da nijedan poslodavac neće htjeti da zaposli nekoga samo na osnovu diplome, već da će svako da traži konkretno znanje, saopštilo je resorno ministarstvo.

"Samo diplomu ne treba da gleda ni država kao poslodavac, privatni sektor odavno ne gleda, a tek stranci neće", naglasio je on.

Nakon obilaska Osnovne škole "Dude Jović" u Žabarima i OŠ "Bata Bulić" i Srednje škole "Mladost" u Petrovcu na Mlavi, Šarčević je konstatovao da je izgradnja infrastrukture samo prvi korak u privlačenju stranih investicija i otvaranju novih radnih mjesta.

"Drugi uslov je radna snaga, odnosno kvalitet kadra kojim raspolažemo. Upravo zato smo reformom obuhvatili sve nivoe obrazovanja. Pripremamo djecu za 21. vijek, da imaju nove kompetencije", rekao je Šarčević.

Sa njim se saglasio i predsjednik Opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić koji je rekao da nije dovoljno samo tražiti kompjutere i ostalu opremu za učionice, dodaje se u saopštenju.

"Potrebno je da razmišljamo šta i kako možemo, prije svega na nivou srednje škole, da školujemo, da bi djeca koja žive u opštini Petrovac, mogla da se zaposle", zaključio je Nedinić.

Izvor:RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.