Stefan iz Rume  probudio se  iz kome, ali ne reaguje na glasove i ne pomjera tijelo
Kuća porodice Novoselac/ Foto:Večernje Novosti

Bitka života

Stefan iz Rume probudio se iz kome, ali ne reaguje na glasove i ne pomjera tijelo

Mladić iz Rume koji je 23. avgusta pretučen u Sutomoru probudio se iz kome, ali i dalje ne reaguje na glasove. Novoselcu prekinuti nervni putevi u desnoj komori mozga

STEFAN Novoselac (21), iz Rume, koji je zadobio teške tjelesne povrede 23. avgusta na sutomorskom šetalištu, kada ga je, kako se sumnja, pesnicom u glavu udario Petar Vojvodić (19), iz Bara, probudio se iz kome, ali ne reaguje na glasove i ne pomjera tijelo,prenose Večernje Novosti.

On je iz Kliničkog centra u Podgorici nedavno transportovan u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad, a ljekari ne znaju da kažu do kada će trajati ovakvo zdravstveno stanje povrijeđenog mladića.

Prema riječima Dragana Kerkeza, Stefanovog brata po majci, porodica se nada da bi on mogao da bude prebačen u Rehabilitacioni centar, gdje bi, vjeruju, mogao da uslijedi njegov oporavak.

Kobnog dana, mladić je od siline udarca pesnicom pao i udario glavom o beton. Od tada, porodica svakog dana očekuje da će ga u bolnici zateći nasmejanog, onakvog kakvog ga je i ispratila, kada je srećan, sa četvoricom drugara, krenuo na more.

Momci iz Rume ni slutili nisu da će sedmog dana ljetovanja doći do incidenta, koji je po Stefana bio koban. O tom događaju niko od momaka iz Rume još ne želi javno da govori. Koliko je do sada pokazala istraga, Stefan i njegov prijatelj Dejan stajali su kraj zida na šetalištu kada je iz obližnjeg lokala istrčao mladić nag do pojasa i, bez povoda, jednim udarcem u vilicu oborio Dejana.

U tom momentu Stefan je počeo da bježi, ali ga je on sustigao i udario pesnicom u glavu. Novoselac je pao i udario glavom o beton, da bi ga agresivni Vojvodić zatim opkoračio i još dva puta udario pesnicom u glavu, što se vidi na zabiljeleženom snimku kamere, koji je predat u policiju, a koji je pogledao i Stefanov brat Dragan.

- Radili su mu magnetnu rezonancu, koja je pokazala da ima ozbiljne povrede na mozgu. Nervni putevi su prekinuti, povrede su najteže u desnoj komori mozga, ali ima ih i u lijevoj i u malom mozgu. On se probudio, ali ne konstatuje nikoga od nas, samo gleda u jednom pravcu. Noge ne pomjera, lijeva strana tijela mu je zgrčena... Nije ga ubio, ali, nažalost, kao da jeste - govori potreseno Dragan, koji kaže da je Stefan, otkako je u bolnici, mnogo smršao.

Crnogorska policija je odmah identifikovala osumnjičenog Vojvodića. On se od počinjenog krivičnog dela nalazi u pritvoru.

- Ne znamo za koje krivično djelo će ga teretiti, jer se čeka Stefanov iskaz. On, nažalost, još nije u mogućnosti da bilo šta kaže - priča Kerkez.

I komšije iz Glavne ulice u Rumi sa nestrpljenjem očekuju Stefanove roditelje da se vrate iz bolnice, kako bi čuli vijesti.

- Svakog dana porodica ide kod njega u posjetu. Majku Slavicu sam video i danas kad je sela u auto i otišla za Novi Sad. Čekam ih da se vrate, neki put ih zaustavim da pitam kako je Stefan, a neki put mi se tako zgrči u grudima da nemam snage - kaže jedan od komšija porodice Novoselac.

Stefan je završio srednju poljoprivrednu školu u Rumi, smer veterina, i imao je velike poslovne planove. Od roditelja je preuzeo posao u kafiću u kojem su ga poznanici, komšije i prijatelji često viđali.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.