"Nisam znala da sam trudna dok se usred kuhinje nisam počela porađati"

Milaois Murfi (18) iz Dablina ispričala je kako je početkom godine rodila kćeru stojeći u svojoj kuhinji.

Tvrdi da nije imala pojma da je trudna dok dijete nije "skliznulo niz njene farmerke".

Mladu trudnicu je cijelu noć bolio stomak i povraćala je, mislila je da ima upalu slijepog crijeva i rekla je majci da bi trebala pozvati ljekara, piše Daily Mail.

I njena majka je mislila da se radi o bolesti sve dok djevojci nije pukao vodenjak.

Djevojčicu Harper rodila je prijevremeno u 26-toj nedjelji trudnoće, a malena je težila tek 458 grama. Beba je provela tri mjeseca u inkubatoru. Nedavno je puštena kući i sad ima 3,6 kilograma, potpuno je zdrava. O njoj se brine i mladi tata Džejms Muligan koji je preselio u Milaoisinu kuću.

"Vjerojatno sam osjetila da se dijete pomjera, ali budući da prije nisam bila trudna to sam pripisivala probavnim tegobama", kazala je mlada majka.

Dijete je porodila na kuhinjskom podu dok ju je majka smirivala. Najgori šok je bio kad je beba nakon početnog plača prestala disati. Njena majka je ostala dovoljno smirena i oživljavala je unuku dok nije došla hitna pomoć.

"Bila sam toliko šokirana da doslovno nisam mogla reći ni riječ. Cijeli dan sam bila u bunilu i tek sam idućeg jutra stvarno shvatila da sam postala mama", ispričala je tinejdžerka.

Dodala je da su joj proradili majčinski instinkti čim je vidjela kćer. Odmah je nazvala i svog dečka da mu kaže nevjerovatnu vijest.

"Ludo je koliko me moje dijete čini srećnom. Ona je toliko jaka beba", kaže mlada majka.

Radio Sarajevo

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.