Tod Martin : Novak će biti najboji teniser svih vremena

Ključ da bude agresivniji na terenu

Tod Martin : Novak će biti najboji teniser svih vremena

Novak Đoković će imati više Gren slem titula od Rodžera Federera i Rafaela Nadala, smatra Tod Martin, nekadašnji četvrti teniser svijeta i čovjek koji je 2010. godine kratko radio sa Srbinom.

Đoković je propustio drugu polovinu prošle sezone, da bi početkom ove bio i na operaciji lakta, prenosi N1.

U međuvremenu je obnovio saradnju sa trenerom Marijanom Vajdom i Gebhardom Fil Gričom. Potom je osvojio titule na Vimbldonu i US Openu, da bi trijumfom u Sinsinatiju kompletirao 'zlatni masters'.

"Nisam iznenađen Novakovim povratkom. Kada je i fizički i emotivno spreman, on je najbolji teniser na svijetu. Novak je 2011. godine shvatio da je ključ u tome da bude agresivniji na terenu i uspio je da uspostavi potpunu kontrolu nad samim sobom kako je vrijeme prolazilo", kazao je Martin i dodao:

"Nisam razumio šta se dešavalo s njim prošle godine. Srećom, oporavio se od povrede lakta i pronašao je dovoljno motiva da se vrati. U prvoj polovini godine djelovalo je da je psihički spreman, ali da mu fali malo snage. Prelomna tačka bio je Rolan Garos, gdje je igrao dobro, ali je doživeo ozbiljan udarac posle poraza od Čekinata."

Đoković je trijumfom u Njujorku došao do 14. Gren slem titule, pa mu tri nedostaju da sustigne Nadala, a šest do Federera.

"Ako nastavi da igra na ovom nivou još nekoliko godina, preteći će i Rodžera Federera i Rafaela Nadala po broju osvojenih Gren slem trofeja. Ima želju da stalno napreduje i ako uspe da zadrži taj stav, uopšte nemam sumnju da će biti najbolji u istoriji".

Srpskog tenisera do kraja godine očekuju turniri iz serije 1.000 u Šangaju i Parizu, te Završni masters u Londonu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.