Podnijeta krivična prijava za djelo teške prevare protiv Sergeja Trifunovića  i njegove fondacije
Sergej Trifunović

Novac za liječenje djece zloupotrijebljen?

Podnijeta krivična prijava za djelo teške prevare protiv Sergeja Trifunovića i njegove fondacije

Protiv glumca Sergeja Trifunovića i njegove fondacije "Podrži život" podnijeta je krivična prijava za djelo teške prevare.

Krivičnu prijavu podnio je Savjet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost, piše Danas.

Podsjećanja radi, nakon pisanja jednog tabloida da je novac za liječenje djece zloupotrijebljen u humanitarnoj organizaciji "Podrži život", ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar najavio je u Skupštini Srbije da će od nadležnih tražiti da sprovedu kontrolu trošenja novca.

Osnivač fondacije "Podrži život" i glumac Sergej Trifunović odgovorio je tada da se novac koji se prikuplja u fondaciji ne zloupotrebljava, već se isključivo koristi za liječenje bolesne djece.

"Evo koliko četiri i po godine koliko fondacija postoji, ni jedan organ nije ušao da ispita rad fondacije, a ja ih stalno pozivam. Znači ja jedva čekam da se to desi, ja ću lično da im kuvam kafe i donosim ćaletovu rakiju, ako treba, natjeraću majku i da spremi sarme za gospodu iz nadležnih organa koji će da utvrde ikakve, pod znacima navoda, nepravilnosti", poručio je tada Trifunović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.