RS: Tri porodice dobile trojke, dodijeljena im novčana pomoć
Foto:Anadolija

RS: Tri porodice dobile trojke, dodijeljena im novčana pomoć

Povodom Nedjelje djeteta danas je u prostorijama Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske u Banjaluci organizovan prijem za porodice Jerkić i Vidović, koje su u protekloj godini dobile trojke.Fond je ovim porodicama, kao i trećoj porodici koja je u Višegradu dobila trojke, dodjelio jednokratnu novčanu pomoć od 2.100 KM (oko 1050 eura)

Maja, majka Emilije, Veljka i Mihajla Jerkića, objasnila je da je njena porodica bila u šoku kada su saznali da je prirodnim putem začela trojke.

"Dobre su bebe, snalazimo se, već smo se uhodali za hranjenje i spavanje", rekla je majka četvoromjesečnih trojki, piše Anadolija.

Prema njenim riječima, jako su srećni zbog prinove u porodici, što olakšava sve napore potrebne za odgajanje troje djece. Govoreći o troškovima istakla je da je danas teško i s jednim djetetom, ali da se snalaze i da su zadovoljni.

2018100423269266337790831Web

Foto:Anadolija 

Vanja Vidović, majka jednogodišnjih trojki Milana, Marka i Marije, koji zbog prehlade nisu mogli da prisustvuju prijemu rekla je da se nada da će u budućnosti biti više porodica s trojkama. Na pitanje kako se snalaze rekla je da nije lako biti roditelj, a pogotovo ne troje djece.

"Moje trojke već hodaju, idu u jaslice i lakše je što se tiče fizičkog dijela, ali čitav život nije lako biti mama", rekla je Vidović.

2018100423269266337790826Web

Foto:Anadolija 

Nedeljko Jović, direktor Javnog fonda za dječiju zaštitu RS, rekao je da je druženje s trojkama Banjaluke jedna od aktivnosti koju ova ustanova organizuje u sklopu obilježavanja Dječije nedjelje. Naglasio je i da je 18.777 djece koje ostvaruje pravo na dječiji dodatak za prošli mjesec dobilo dupli iznos dječijeg dodatka povodom Nedjelje djeteta. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.