Izvršni direktor Audija napustio kompaniju Volkswagen
fourtitude.com

Zbog manipulacija sa podacima o emisiji gasova

Izvršni direktor Audija napustio kompaniju Volkswagen

Izvršni direktor "Audija" Rupert Štadler koji je suspendovan napušta kompaniju, nakon što je uhapšen u okviru istrage protiv matične kompanije "Volkswagen" zbog manipulacija sa podacima o emisiji gasova dizela motora.

Danas je saopšteno iz kompanije "Volkwagen" da je postignut sporazum sa Štadlerom prema kome će on odmah napustiti kompaniju.

Štadler je uhapšen sredinom juna. Audi ga je privremeno oslobodio dužnosti na njegov zahtjev, a za privremenog šefa prodaje postavljen je Ejbraham Brem Skot. 

Njemačko tužilaštvo naložilo je hapšenje Štadlera zbog mogućnosti da će ponovo pokušati da izbjegne pravdu.

Prije sedam dana vlasti su pretražile njegovu privatnu rezidenciju pod sumnjom da je odgovoran za prevaru i indirektne nepravilnosti uvezi sa dokumentacijom, navodi AP. 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.