Herceg Novi: Uređen lokalni put u Sutorini, koji vodi do sela Lučići, seoske crkve i groblja
Foto: Opština Herceg Novi

Vrijednost radova 11.458.10 eura

Herceg Novi: Uređen lokalni put u Sutorini, koji vodi do sela Lučići, seoske crkve i groblja

Lokalni put u Sutorini, koji vodi do sela Lučići, seoske crkve i groblja, proteklih dana je uređen zahvaljujući saradnji Sekretarijata za lokalnu samoupravu i Mjesne zajednice Sutorina, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Kako se navodi, kolski put koji je godinama bio u veoma lošem stanju betoniran je u dužini 117 metara, širine oko tri metra. Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosi 11.458.10 eura, a finansirala ih je Opština Herceg Novi.

„U Sutorini je u toku i uređenje postojećeg terena za boćanje, preko puta škole, i cijele površine oko njega. Ono podrazumijeva ozelenjavanje, postavljanje klupa i parkovskog mobilijara, čime će ovaj dio grada dobiti mjesto za okupljanje i ugodno druženje na otvorenom“, kaže sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić.

Tokom proteklih mjeseci, ističe se, Opština i mjesne zajednice realizovali su brojne projekte sanacije lokalne putne infrastrukture, pa su konačno uređene puteve dobili građani u Meljinama, Igalu, Zelenici, Baošićima, Bijeloj, Prijevoru, Mojdežu, na Toploj, Savini, Podima, Kamenom, Mokrinama, Sušćepanu.

„Ovo je jedan u nizu lokalnih puteva koje smo uredili u saradnji sa mjesnim zajednicama, a istu praksu nastavljamo u ubuduće jer se pokazala kao dobar model za poboljšanje putne infrastrukture u prigradskim naseljima“, ističe Samardžić.

Kako dodaje, do kraja godine mjesne zajednice treba da dostave svoje planove i programe rada za narednu godinu, u kojima će precizirati prioritetne projekte. Samardžić poziva sve građane da se u ovom momentu obrate svojim mjesnim zajednicama, sa predlozima projekata koji bi se mogli naći u planu realizacije za 2019. godinu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.