Dulović uhapšen u BIH po potjernici podgoričkog Interpola, kod nas dva lica lišena slobode
ilustracija

Dulović uhapšen u BIH po potjernici podgoričkog Interpola, kod nas dva lica lišena slobode

Službenici Uprave policije MUP-a su u prethodnom periodu lišili slobode dva lica koja se potražuju po međunarodnim poternicama dvije države, dok je u Bosni i Hercegovini lišeno lice koje potražuje naša država zbog izdržavanja kazne zatvora, saopštila je Uprava policije.

Kako je saopšteno, cetinjska policija je 27. septembra uhapsila Antona Šapovalova (29) iz Ukrajine, za kojim je raspisana međunarodna potjernica od strane NCB Interpol Beograd radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine i jednog mjeseca zbog krivičnog djela nezakonita proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

"Prilikom pregleda ovog lica službenici cetinjske policije su pronašli i oduzeli biljnu materiju za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji će se naknadno izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji djela", naveli su iz UP.

Kako se dalje dodaje, službenici granične policije Ulcinj su istog dana lišili slobode D.K. (39) iz Republike Albanije, za kojim je raspisana međunarodna potjernica od strane NCB Interpol Visbaden radi obezbjeđenja prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog krivičnog djela provalna krađa i falsifikovanje dokumenata.

"Ovo lice se potražuje i na osnovu naloga za hapšenje Lokalnog suda u Koblencu zbog krivčnog djela krađa", kazali su iz policije i dodali da su Šapovalov i D.K. privedeni sudiji za istragu u Višem sudu u Podgorici koji je za njih donio rješenje o ekstradicionom pritvoru.

Policija je u Bosni i Hercegovini uhapsila Darka Dulovića (28), državljanina Republike Srbije, koji se potražuje po potjernici NCB Interpol Podgorica radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci koja mu je izrečena zbog krivičnog djela neovlašćena, proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"On je 2016. godine, zajedno sa saučesnikom, kupio opojnu drogu heroin mase 287,5 grama, a koja je od strane granične policije pronađena u Bijelom Polju.Slijedi komunikacija nadležnih organa navedenih država radi ekstradicije ova tri lica", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.