Italija: Načelnik opštine uhapšen zbog pružanja olakšica migrantima
ilustracija

Italija: Načelnik opštine uhapšen zbog pružanja olakšica migrantima

Domeniko Lukano, načelnik malog grada na jugu Italije Riaće, uhapšen je zbog optužbi da je pružao olakšice neprijavljenim migrantima.

Italijanska novinska agencija ANSA objavila je kako je načelnik Lukano optužen da je počinio krivična djela pružanje olakšica neprijavljenim migrantima i ilegalne radnje u vezi s komunalnim uslugama.

Lukano je uhapšen odlukom lokalnog sudije i određen mu je kućni pritvor.

Riaće je poznata u Italiji kao opština koja štiti migrante i omogućava im lakšu integraciju u društvo. Aktuelna desničarska vlast ne podržava odluke koje donosi ova opština, dok lijeve nevladine organizacije i intelektualci Riaće ističu kao opštinu za primjer, prenosi Anadolija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.