ZIKS: Filipović prijetio da će pobiti porodicu advokatu Piperović
Foto: Kurir

Višestruki povratnik

ZIKS: Filipović prijetio da će pobiti porodicu advokatu Piperović

Pritvorenik Boško Filipović uputio je prijetnje smrću advokatu Zoranu Piperoviću, njegovoj porodici i njegovom saradniku advokatu Damiru Lekiću.

Incident se dogodio u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu, kada je Filipović pred više osoba saopštio da će pobiti porodicu Piperović, piše Dan.

Uprava ZIKS-a je o tim prijetnjama obavijestila policiju i tužilaštvo.

Filipović je višestruki povratnik. Piperović je njegov branilac u poslednjem slučaju kada je uhapšen u Budvi, podsjeća list.

“Tačno je da je Filipović pred više radnika ZIKS-a i advokata mom kolegi Damiru Lekiću kazao da mi poruči da će mene, svog dugogodišnjeg poznanika, da ubije. Poručio je i da će da ubije mog starijeg sina, takođe svog dugogodišnjeg prijatelja, a pominjao je i unučad u kontekstu koji ovdje od sramote ne bih pominjao, sramote zbog toga što nema normalnog Crnogorca kojem se ne bi povraćalo da čuje što može da izgovori Crnogorac od 54 godine”, kazao je Piperović u izjavi za Dan.

On je dodao da je tačno i to da je Filipović juče pred sudom kazao kako mu je uzeo tri hiljade eura.

“Naravno da nikada nijesam uzeo taj novac i moj drug Boško zna da ga nisam uzeo. Ponovio je prijetnje kako ćemo da mu platimo i ja i kolega Lekić. Moja greška je bila što sam kao prijatelj kojeg je prije mjesec dana zvao iza ponoći, zbog nemogućnosti da tada krenem za Kotor, zamolio mlađeg kolegu Lekića, kojeg sam probudio i koji je u Kotor stigao u tri sata ujutru. I nije bio u Kotoru samo tog dana, već i naredna tri dana, i vršio svoju advokatsku dužnost. Advokat Lekić me je pitao za visinu honorara, i ja sam rekao, pošto mi je Boško prijatelj, da naplati 3.000 eura. Kazao mi je da mu je Filipović čuvši visinu honorara rekao da je to malo i da će da mu da 5.000. Prijetnja je upućena kada ga je poslije izvjesnog vremena Lekić podsjetio da se za honorar niko ne javlja. Čim je to njemu Lekić napomenuo, Boško je počeo da pominje mene, djecu i unučad. Naravno, Lekić mu je poslije toga odmah otkazao punomoćje”, kazao je Piperović.

Filipović je dospio u žižu javnosti kada je prošle godine u Beogradu zapalio svoj skupocjeni auto marke “porše kajen” revoltiran što nije dobio srpsko državljanstvo, iako četiri decenije živi u Srbiji.

On se nalazi u pritvoru od avgusta ove godine, kada ga je budvanska policija uhapsila zbog sumnje da je pištoljem prijetio osoblju i gostima jednog kafića u Petrovcu.

Izvor: Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.