Foto: Opština Berane

Dječji fudbalski dani

"Ako Danska škola fudbala ponovo zaživi u Beranama biće to veliki uspjeh za sve" (FOTO)

U organizaciji Opštine Berane, Fudbalskog saveza Crne Gore, FK Komovi i Sjeverne fudbalske regije ovog vikenda je održana sportska manifestacija „Dječji fudbalski dani – Berane 2018“.

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić, sekretar za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Goran Folić i direktor Agencije za izgradnju i razvoj Miro Vešović i svojim prisustvom su podržali ovaj događaj u Beranama, saopšteno je iz Opštine.

„Na turniru koji je organizovan po uzoru na Dansku školu fudbala, učestvovalo je više od 300 djece sa sjevera Crne Gore, uzrasta od pet do 13 godina, koji treniraju u klubovima Sjeverne fudbalske regije“, rekao je sekretar Folić.

„Na terenima gradskog stadiona, tokom dvodnevnog druženja, djeca su u devet grupa i na devet stanica dobijala određene fudbalske zadatke“, objasnio je sekretar i dodao da će Opština Berane uvijek podržati manifestacije koje okupljaju veliki broj djece.

IMG2398

Foto: Opština Berane

U slučaju da Danska škola fudbala ponovo zaživi u Beranama, smatra da bi to bio veliki uspjeh za sve, a pogotovo za djecu jer bi to značilo dobitak vrijedne opreme koju ta organizacija dodjeljuje.

U realizaciju ovog projekta, kako se navodi, uključili su se i predstavnici opštinske Služba zaštite i spašavanja, policije i Doma zdravlja koji su djeci prezentirali svoje svakodnevne aktivnosti.

IMG2432

Foto: Opština Berane

Ovaj događaj okupio je djecu i klubove iz Gusinja, Murina, Andrijevice, Petnjice, Rožaja i Berana, od kojih je nastupilo 100 djevojčica. Iz našeg grada učestvovali su FK “Berane“, OFK 
„Berane“ i ŽFK “Cveteks“, kao i djeca iz Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i pripadnici RE popilacije iz naselja Talum i Riversajd.

Prema riječima koordinatora ovog turnira Vaska Dragovića djeca su uživala u ovom druženju tako da je turnir bio i više nego uspješan.

Svim učenicima turnira obezbijeđene su majice i medalje, a klubovima lopte, pehari i zahvalnice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.