Pronađeno oružje, municija, drobilica,procesurano više lica
Pronađeno oružje u Beranama , foto: Uprava policije

Berane i Nikšić

Pronađeno oružje, municija, drobilica,procesurano više lica

Službenici policije u Beranama i Nikšiću pronašli su oružje u ilegalnom posjedu, pa su protiv jednog lica podnijete su krivična i prekršajna prijava dok je protiv drugog podnijeta prekršajna prijava.

Nikšićka policija je, preduzimajući mjere i radnje usmjerene na pronalazak oružja u ilegalnom posjedu, a posebno sa akcentom na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i pripadnika organizovanih kriminlanih grupa, kontrolom vozila kod bezbjednosno interesantnog lica M.B. (28) iz Nikšića pronašla i oduzela pištolj i municiju u ilegalnom posjedu.

Nadalje, službenici Centra bezbjednosti Berane su, u cilju kontrole bezjednosno interesantnih lica i njima bliskih lica, izvršili pretres na dvije lokacije, kojom prilikom su pronašli i oduzeli oružje, municiju, drobilicu sa ostacima opojne droge. Protiv jednog lica podnijete su krivična i prekršajna prijava dok je protiv drugog podnijeta prekršajna prijava.

"Naime, službenici CB Nikšić su, 27.septembra, izvršili kontrolu pmv. „BMW“, kojim je upravljao N.B. (24), dok su se u vozilu nalazili M.N. (25) i bezbjednosno interesantno M.B. (30). M.B. je, prilikom policijske kontrole, odbacio torbicu u kojoj se nalazio pištolj marke Crvena Zastava M70, cal. 7.65 mm, sa okvirom u kojem su se nalazila tri komada municije", saopšteno je iz policije.

pitoljniki

Pronađeni pištolj, foto: Uprava policije

Pronađeno oružje biće upućeno u Forenzički centar radi vještačenja nakon čega će se tužica izjasniti o kvalifikaciji KD-a.

Nadalje, službenici CB Berane su, postupajući na osnovu naredbe nadležnog sudije za istragu, izvršili pretres strana i drugih prostorija koje koristi M.Ć. (30) iz Berana.

"Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj tzv. kolt, gasni pištolj marke „Blow Fog“ i 31 komad municije različitog kalibra", navode iz policije.

 O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv M.Ć. (60) iz Berana, srodnika M.Ć. (30), podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Takođe protiv ovog lica je ponijeta prekšajna prijava nadležnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o oružju", saopšteno je.

Službenici beranske policije su osim toga, postupajući po naredbi nadležnog sudije za istragu izvršili pretres i prostorija koje koristi L.L. (22).

"Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli drobilicu sa ostacima biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. O događaju obaviješten državni tužilac koji je naložio da se protiv L.L. podnese prekršajna prjava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga", kazali su iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.