Stajali danima u redu za novi Ajfon, ali niko nije ušao da ga kupi (FOTO)
Rusi u redu za novi „ajfon“ ispred radnje u Moskvi

Odolijevali hladnoći i kiši

Stajali danima u redu za novi Ajfon, ali niko nije ušao da ga kupi (FOTO)

Više stotina Rusa danima je odolijevalo hladnoći i kiši u redu ispred jedne prodavnice telefona u Moskvi, čekajući početak prodaje novih „Eplovih“ ajfona, ali kada su se vrata radnje otvorila niko nije ušao da kupi uređaj.

Umjesto toga, uzalud su pokušavali da prodaju svoja mjesta u redu iskrenim obožavaocima „Epla“ ispred prve ruske prodavnice u centru Moskve, koja će prodavati nove modele ajfona „Iks-Es“ (XS) i „Iks-Es maks“ (XS Max).

Računajući na veliko interesovanje za ovim smartfonima, zbog kojih se danima ne smanjuju redovi ispred prodavnica u Singapuru, Sidneju i drugim metropolama, prodavci mjesta u redu ispred moskovske prodavnice su „utvrdili“ cijenu za prvo mjesto na 450.000 rubalja (6.000 eura), navodi britanska agencija, prenosi Tanjug.

Rusicekajuredzaajfon

Rusi u redu za novi „ajfon“ ispred radnje u Moskvi

Za dalja mjesta u redu su nudili „popust“, ali su na kraju svi ostali praznih šaka, bez realizovane prodaje, jer su stvarni kupci spremni da čekaju šansu za kupovinu ajfona „Iks-Es“ za 87.000 rubalja (1.100 eura) ili „Iks-Es maksa“ za 96.000 rubalja (1.200 eura).

Šef prodavnice je izvikivao brojeve tiketa podijeljenih ljudima u redu pozivajući kupce da uđu, ali se na njegove pozive niko nije odazvao.

Konačno, do vrata je došao čovjek sa brojem 247, ruski fotograf Anatolij Dorošenko postao je prvi kupac jednog od „Eplovih“ novih „ajfona“ u Rusiji. Stigao je pred prodavnicu tog jutra i nije htio da kupi pravo na preskakanje reda.

Za grupu prodavaca mjesta u redu, od kojih su neki pocijepali tikete i „reklame“ s cijenom koju traže za preskakanje reda, ovo iskustvo nije bilo potpuno traćenje vremena.

„Hladno je. Nijesmo gladni, ali je vlažno i vjetrovito. Ovakve situacije ujedinjuju ljude. Lijepo smo se ispričali sa svima. Naravno, nijesmo zaradili novac, ali je bilo zabavno“, rekao je jedan od prodavaca mjesta u redu, koji se predstavio kao Vladimir, prenosi Rojters.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.