Neredi u Barseloni, sukobili se policija i separatisti
Foto: Beta/ AP

Napetosti povećane

Neredi u Barseloni, sukobili se policija i separatisti

Katalonska policija se danas u centru Barselone sukobila s grupom pristalica nezavisnosti Katalonije koji su se okupili da bi protestovali zbog šetnje španskih policajaca koji traže veće plate.

Lokalna policija je intervenisala kada je jedan od pristalica nezavisnosti bacio boju na učesnika šetnje podrške španskim policajcima, prenosi Beta.

Policajci su upotrijebili pendreke da bi potisnuli separatiste i razdvojili suprotstavljene grupe.

Napetosti su povećane u Kataloniji pred godišnjicu referenduma o nezavisnosti koji su održali regionalni lideri.

Na dan tog referenduma je došlo do nasilja španske policije i Civilne garde nad glasačima, pri čemu je bilo više stotina povrijeđenih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.