Investicije od 1.200.000 eura, put, kanalizacija i rasvjeta za 200 domaćinstava na Koniku
Foto: PG Biro

Investicije od 1.200.000 eura, put, kanalizacija i rasvjeta za 200 domaćinstava na Koniku

„Tokom prethodnog mandata gradske uprave na ovom području Glavnog grada realizovane su brojne investicije. Primarna ulaganja bila su u komunalnu infrastrukturu, a samo tokom 2018. godine relizovani su projekti u vrijednosti od 1.200.000 eura“, saopštio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković prilikom posjete MZ Konik gdje je, sa saradnicima, obilazio radove na putnoj infrastrukturi nakon ugradnje fekalne kanalizacione mreže.

On je podsjetio da je gradsko preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ uradilo dosta posla na Koniku, a kao rezultat toga skoro 200 domaćinstava iz ovog dijela grada je dobilo priključke na fekalnu kanalizacionu mrežu.

„Osim toga imamo i oko četiri km novoasfaltiranih ulica i 100-ak novih stubova  javne rasvjete. Sve  to pozitivno utiče na kvalitet života naših građana, a to je bilo ujedno i jedno od naših obećanja  da će se u svim djelovima Podgorice živjeti približno istim kvalitetim života i to će biti naš cilj i u narednom periodu“, zaključio je Vuković.

00951030x688

Preduzeće Vodovod i kanalizacija je na Koniku u ovoj godini realizovalo ugradnju glavnog kolektora na sedam saobraćajnica i na taj način stvorilo preduslove da preko 200 domaćinstava imaju mogućnost priključenja na fekalnu kanalizaciju,  rekao je Filip Makrid, zamjenik direktora ovog gradskog preduzeća.

00661030x744

Najveća saobraćajnica je Ulica Aleksandra Puškina, sa dužinom kolektora od oko 600 metara. Pored ove realizovana je i saobraćajnica u Ulici Georgi Dimitrova i VI crnogorske, takođe ukupno 600 m. U dijelu Konika na Vrelima Ribničkim, po riječima Makrida, realizovano je oko kilometar i po glavnog kolektora u četiri saobraćajnice.

“Kroz realizaciju projekta Sistema za pročišćavanje otpadnih voda imaćemo na ovo na ovom području izuzetno veliku aktivnost prvenstveno zbog gustine naseljenosti i zbog blizine samih vodooizvorišta tako da građani mogu očekivati nove kilometre fekalne kanalizacije u ovom naselju” najavio je Makrid.

01231030x744

Direktorica gradskog preduzeća Putevi, Violeta Klikovac je podsjetila da je, osim fekalne kanalizacione mreže, urađena i rasvjeta za 105 rasvjetnih tijela sa stubovima i ostalom pratećom opremom.

“U sanaciju ostalih saobraćajnica preduzeće Putevi u  2018. godini imaju šest kilometara dužnih asfaltiranih saobraćajnica gdje je urađena fekalna kanalizacija i  javna rasvjeta, a neke od njih su Ulica Petra Kočića, Aleksandra Puškina, Vardarska, Vrela Ribnička, Koste Racina, Zagrebačka ulica, Ulica 1. Maja, VI crnogorske brigade,  Prve proleterske brigade…” precizirala je Klikovac.

Ona je podsjetila da je na Koniku završen višenamjenski objekat zajedno sa parking površinom gdje najmlađi sugrađani mogu da se bave u slobodnom vremenu i košarkom i fudbalom.

“Redovno smo održavali kako zelene površine tako i čistoću na ovom području, ugrađivali smo zaštitne stubiće da bi zaštitili naše pješake i površine, kao i nedostajuće fizičke rešetke, ogradili smo dvorište osnovne škole na Koniku i uradili mnoge druge sadržaje među kojima i dječji park” istakla je Klikovac podsjećajući da je na ovom području realizovan projekat druge faze Skloništa za napuštene kućne ljubimce sa nova 124 boksa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.