Novi Pazar: U požaru stradale dvije osobe, više povrijeđenih(FOTO)(VIDEO)

Najmanje dvije osobe izgubile su život dok je više povrijeđeno u požaru koji je danas u prijepodnevnim satima zahvatio nekoliko stanova zgrade Bor u Novom Pazaru.

MUP Srbije je saopštio da je požar koji je jutros oko 9.30 sati izbio na trećem i četvrtom spratu stambene zgrade u Ulici Rasima Halilovića broj 3 u Novom Pazaru, lokalizovan. 

Prema prvim informacijama, dvije osobe su izgubile život, a osam je povrijeđeno i hospitalizovano u Opštoj bolnici u Novom Pazaru. 

Na Hirurško odjeljenje Opšte bolnice u Novom Pazaru do sada su primljene dvije osobe sa jako teškim opekotinama. Jedna od njih je preminula, a druga je u teškom stanju i nalazi se na intenzivnoj nezi, rečeno je dopisniku Anadolije.

Na mjestu požara pronađeno je još jedno beživotno tijelo, potvrđeno je na mjestu događaja. 

U Hitnu službu novopazarske bolnice dovezeno je najmanje dvadeset osoba sa lakšim povredama. Doktorka Hitne službe u Novom Pazaru Elvira Lukač je rekla da su svi koji su zatražili medicinsku pomoć zbog povreda i gutanja dima u požaru otpušteni na kućno liječenje i da, sem onih koji su primljeni na Odjeljenje hirurgije, nema teže povrijeđenih. 

U spašavanju povrijeđenih učestvovalo je pet ambulantnih vozila. 

Stanari zgrade Bor, gdje vatrogasci i dalje lokalizuju požar, su evakuisani. 

Na gašenju požara na terenu su i dalje 19 vatrogasaca-spasilaca sa sedam vozila iz Novog Pazara, Tutina, Sjenice i Raške. 

Policija i istražni organi vrše uviđaj i za sada nisu poznati uzroci požara. Prema nepotvrđenim informacijma, izjavama očevidaca i stanara zgrade požar je izbio u stanu gdje je živjela majka sa najmanje troje djece. Pretpostavlja se da je uzrok požara plinska boca korišćena za grijanje.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.