Arsenije Stanović će priznati ubistvo Ukrajinke
Bili u emotivnoj vezi, foto:Facebook

Advokat Piperović saopštio

Arsenije Stanović će priznati ubistvo Ukrajinke

“Arsenije Stanović (22) iz Tivta, optužen da je na podmukao način ubio Ukrajinku Anastasiju Lašmanovu (30), ukoliko se potvrdi optužnica, na glavnom pretresu će priznati zločin”, izjavio je novinarima njegov branilac advokat Zoran Piperović, nakon danas održanog ročišta radi ispitivanja i ocjene zakonitosti i opravdanosti optužnice.

Na pitanje novinara da nema nikakve dileme da je on počinio zločin, samo ostaje pitanje da se razjasni pod kojim okolnostima, branilac je kazao.

“Tako je”, naveo je Piperović, piše portal Vijesti.

Pred vanraspravnim vijećem kojim je predsjedavao sudija Boris Savić, predsjednik Višeg suda u Podgorici, danas je održano ročište za potvrđivanje zakonitosti optužnice protiv Arsenija Stanovića (22) iz Tivta, osumnjičenog za ubistvo Ukrajinke Anastasije Lašmanove (30).

Viši državni tužilac Željko Tomković, zastupnik optužnice, ostao je kod navoda da je okrivljeni Stanović počinio krivično djelo ubistvo i predložio sudu da je potvrdi. 

Branilac okrivljenog advokat Zoran Piperović rekao je da nema primjedbi, dok će se o dokazima izjasniti na glanom pretresu. Sudija Savić je zaključio ročište i najavio da će sud u zakonskom roku donijeti odluku.    

“Policijsko – tužilačke aktivnosti, sprovedene od dana izvršenja teškog ubistva, kao i materijalni dokazi koji su izvedeni, ukazuju na sumnju da je A.S. 11.05.2018. došao u stan koji je A.L. iznajmljivala u mjestu Dobrota u Kotoru, nakon čega ju je tog dana u jutarnjim časovima na svirep način lišio života, zadajući joj oštrim predmetom više ubodnih rana u predjelu glave i tijela kao i jak udarac mehaničkim oruđem u predjelu potiljačnog dijela glave. Nakon što je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo, A.S. se udaljio sa lica mjesta”, saopšteno je tada iz policije. 

Lašmanova, sa kojom je Stanović ranije bio u emotivnoj vezi, je bila izvršna direktorica milionski vrijednih kompanija.

Stanović uhapšen je 18. juna u Tirani.

Vijesti

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.