Prosječna plata u avgustu iznosila 511 eura
ilustracija

Monstat

Prosječna plata u avgustu iznosila 511 eura

Prosječna plata za avgust u Crnoj Gori iznosila je 511 eura, saopštio je Zavod sa statistiku Monstat.

Prosječna bruto zarada u istom mjesecu iznosila je 766 eura.

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa odnosu na jul 2018. godine zabiježila je rast od 0,6%, dok je u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježile rast od 0,4%.

"Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u avgustu 2018. godine u odnosu na jul 2018. godine zabilježile pad od 0,1% proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile rast od 0,7%", saopštili su iz Monstata.

Po sektorima djelatnosti prosječne neto zarade u avgustu tekuće godine u odnosu na prethodni mjesec zabilježile su rast u sledećim sektorima djelatnosti: Stručne, naučne i tehničke djelatnosti (4,0%), Usluge smještaja i ishrane (4,0%), Prerađivačka industrija (3,7%), Obrazovanje (2,5%), Poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (1,8%), Saobraćaj i skladištenje (1,6%), Trgovina na veliko i malo (1,4%), Državna uprava i odbrana (1,2%), Snabdijevanje električnom energijom (0,9%), dok je pad zabilježen u sledecim sektorima: Ostale uslužne djelatnosti (6,4%), Poslovanje sa nekretninama (2,2%), Informisanje i komunikacije (2,0%), Zdravstena i soc. zaštita (1,8%), Finansijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja (1,0%), Umjetnost zabava i rekreacija (0,9%), Građevinarstvo (0,6%), Vađenje ruda i kamena (0,6%),Snabdijevanje vodom, upravljanje otpadom (0,4%) i Administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (0,3%) - naveli su iz Zavoda za statistiku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.