Mihaljević bio „hodajući mrtvac”, porodicu sklonio u Herceg Novi
Đorđe Mihaljević

Likvidiran dok je u svom „poršeu” čekao da se upali zeleno svijetlo na semaforu

Mihaljević bio „hodajući mrtvac”, porodicu sklonio u Herceg Novi

Novljanin Đorđe Mihaljević, koji je prije nekoliko dana ubijen u Johanesburgu, imao je određene indicije da bi mogao biti likvidiran, pa je mjesec dana ranije svoju porodicu sklonio prvo u Crnu Goru, a potom su prešli u Sofiju. Djeca su jedno vrijeme bila u Herceg Novom, a potom ih je njegova supruga Natalija Gurkova odvela u Sofiju.

“Đorđe i Natalija u braku su više od 10 godina. Njihovo dvoje djece žive na relaciji Bugarska-Crna Gora-Mediteran-Južnoafrička Republika. Poslednjih godina porodica je uglavnom živjela na Balkanu. Natalija se žalila suprugu da se ne osjeća sigurno u Africi i insistirala je da se vrate u Bugarsku. Bračni par se posljednji put vidio na Natalijinom rođendanu prije nekoliko dana, a ona je tragičnu vijest primila dok je bila u Sofiji na Nedjelji mode”, navodi bugarski portal novini.bg, piše Dan.

Đorđe Mihaljević (43) ubijen u Johanesburgu u ponedjeljak popodne u svom poršeu, i to je bio već treći napad na njega. Tamošnji mediji navode kako je bilo samo pitanje vremena kada će biti likvidiran.

“On je to znao i zato je porodicu poslao u Evropu. Njegova bezbjednost je ugrožena od “rastanka” sa Čehom Radovanom Krejčirom, navodno, jednim od najvažnijih kriminalnih vođa u tom dijelu svijeta”, saopštio je južnoafrički istražitelj Pol 0’Saliven.

Policija Južnoafričke Republike nastavlja istragu ubistva Mihaljevića  koji je u ponedeljak likvidiran dok je u svom „poršeu” čekao da se upali zeleno svijetlo na semaforu. Tamošnji mediji prenose da je motiv ovog zločina najvjerovatnije biznis kojim se bavio – trgovina dijamantima.

Mihaljević, inače rođeni Novljanin sa srpskim pasošem, uživao je veliki ugled u Johanesburgu. Spekuliše se da je bio vlasnik kompanije za trgovinu zlatom i dijamantima u Južnoafričkoj Republici, zajedno sa kontroverznim češkim biznismenom Radovanom Krejčirom, prenosi Politika.

 Otac ubijenog Đorđa Mihaljevića, Petar Mišo Mihaljević umro je nekoliko dana nakon što je 20. decembra 2013. otet i mučen u Johanesburgu. On je, navodno, kidnapovan upravo zbog poslova sina Đorđa. Međutim, Đorđe Mihaljević je tada demantovao ove glasine rekavši da je njegov otac preminuo od srčanog udara, nakon što je u bolnici preživio moždani udar.

Sa druge strane, forenzičar Čed Tomas je rekao da je Petar Mihaljević kidnapovan dok se vraćao kući i da su mu tokom mučenja čekićem polomljene karlica i noga. Prema mišljenju Pola O’Salivena forenzičkog istražitelja koji se bavio ubistvima istočnoevropske mafije na teritoriji Južne Afrike, Đorđe Mihaljević je bio „hodajući mrtvac”.

„Bilo je samo pitanje vremena kada će on sresti svoju sudbinu”, izjavio je ovaj forenzičar, a prenijeli su južnoafrički tabloidi.

Južnoafrička Republika je poznata po švercu dragog kamenja, što je osim droge najviše zanimalo kriminalce sa Balkana, koji su se još devedesetih godina prošlog vijeka preselili na jug Afrike i ubrzo postali visoko kotirani u tamošnjem podzemlju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.