Udari vjetra, požari, zemljotresi: Nepogode zahvatile Grčku (VIDEO)
Foto: Tviter

Zatvorene škole, trajekti nijesu saobraćali, letovi odloženi

Udari vjetra, požari, zemljotresi: Nepogode zahvatile Grčku (VIDEO)

Snažan vjetar pogodio je Grčku, zbog čega su vlasti bile primorane da zatvore mnoge škole, brojni trajekti nijesu saobraćali, a letovi su odloženi.

Vjetar je čupao drveće koje je padalo na dalekovode u sjevernom predgrađu Atine, a iz vatrogasne službe kažu da su primili više od 350 poziva da uklone ostatke drveća. Vlasti u opštini Saronik, u blizini Atine, na ostrvima Zakintos, Tinos, Andros i Mikonos naredili su da škole ostanu zatvorene.

Na ostrvu Kefalonija škole su evakuisane zbog šumskog požara koji je rasplamsao snažan vjetar, prenosi Tanjug, pozivajući se na AP. 

Vlasti kažu da je odluka donijeta iz predostrožnosti, ali da su hitne službe u stanju pripravnosti jer se očekuje pogoršanje vremenskih prilika. 

Iz Instituta za geodinamiku u međuvremenu su saopštiti da je zemljotres jačine 5,00 stepeni po Rihterovoj skali pogodio jug Grčke. 

U zemljotresu nije bilo žrtava niti je pričinjena materijalna šteta. 

Epicentar zemljotresa bio je 245 kilometara jugozapadno od Atine u Pilosu, saopštio je Mediteranski seizmološki centar.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.