Čeferin će danas saopštiti ko će biti domaćin EURO 2024
Foto: Ilustracija

Kandidati Turska i Njemačka

Čeferin će danas saopštiti ko će biti domaćin EURO 2024

Izvršni odbor Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) danas, 27. septembra, odabraće zemlju domaćina UEFA EURO 2024. Dva su kandidata. Organizator Evropskog prvenstva za fudbalere 2024. godine biće Turska ili Njemačka.

Konačne prezentacije ponuda fudbalskih saveza Turske i Njemačke i ceremonija objavljivanja domaćina održaće se danas u sjedištu UEFA-e u Nionu, Švajcarska, prenosi Anadolija.

Zasjedanje IO UEFA-e je od devet sati. Od 13 sati dva kandidata prezentiraće ponude, a redoslijed će biti određen žrijebom. Predstavnici obje kandidature prezentovaće promotivne video materijale, te će u trajanju od po 15 minuta odgovarati na pitanja članova IO UEFA.

Potom će delegacije fudbalskih saveza Turske i Njemačke napustiti prostoriju u kojoj će članovi IO UEFA glasati o domaćinu EURO 2024.

Odluku o organizatoru kontinentalnog šampionata 2024. saopštiće Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, kako se očekuje, između 14,45 i 15 sati.

U aprilu 2018. godine, Njemački fudbalski savez (DFB) i Turska fudbalska federacija (TFF) dostavili su službene ponude za organizatora EURO 2024. i u proteklom periodu ispoštovali sve procedure koje je pred njih postavila UEFA.

Turska nikada nije bila organizator evropskog ili svjetskog fudbalskog prvenstva, dok je tadašnja Zapadna Njemačka bila domaćin EURO 1988, kao i Mundijala 1974. Nakon ujedinjenja, Njemačka je bila organizator Svjetskog prvenstva 2006. godine.

Osim izbora domaćina EURO 2024, Izvršni odbor UEFA-e danas će saopštiti i ko su organizatori Evropskog futsal prvenstva za žene 2019, kao i kontinentalnog futsal završnog turnira za igrače do 19 godina starosti.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.